Novosti

25/01/2019

Gostovanje kazališne predstave Brodolomke u INK-u

U subotu, 26. siječnja 2019. u 20 sati u Istarskom narodnom kazalištu Gradskom kazalištu Pula gostuje predstava Brodolomke autorice Ane Maras Harmander, u režiji Krešimira Dolenčića, iz produkcije Kazalište Moruzgva, Zagreb i Ludens Teatar, Zagreb.

Igraju: Ecija Ojdanić, Anita Matić Delić, Daria Lorenci Flatz, Sanja Milardović, Luka Petrušić

Kada se četiri različite žene koje dolaze iz posve drugačijih svjetova i razloga odluče suočiti s istim problemom, alkoholom, njihovi životi povezat će se plesnom terapijom koju vodi ništa manje osebujan bivši ovisnik. Iako različite, njihove sudbine nose prepoznatljive, univerzalne probleme, jer alkohol kao sredstvo utjehe, samo je posljedica krize društva u kojemu je žena danas suočena s previše izazova, starih predrasuda i intimnih pitanja. Četiri vrsne glumice i jedan glumac, kroz situacije pune gorkoga humora, glazbe i plesnih brojeva, publiku vode na putovanje od naizgled nespojivih kombinacija do priče o prihvaćanju, razumijevanju, prijateljstvu i oprostu.
Dramaturška obrada improvizacija i promišljanja izvođača na zadanu temu predloška Ane Maras Harmander ovom materijalu daje jednu vrlo iskrenu nijansu, pa tako predstava progovara i o osobnim razmišljanjima i intimnim obračunima izvođača sa svijetom u kojemu svi živimo.