Novosti

25/01/2019

Održana 10. sjednica Savjeta mladih Grada Pule

U Komunalnoj palači u Puli održana je prva ovogodišnja sjednica Savjeta mladih Grada Pule. Na samom je početku predsjednica Nada Katić predstavila Izvještaj o radu Savjeta mladih Grada Pule za 2018. godinu, koji će prezentirati na nadolazećoj sjednici Gradskog vijeća.

Paolo Pelesk najavio je da će Savjet mladih podržati udruge i druge organizacije pri provedbi radionica i aktivnosti s ciljem uključivanja, informiranja i motiviranja mladih za uključvanje u procese donošenja odluka i aktivnog sudjelovanja u zajednici. Informiranje mladih o nadolazećim Europskim parlamentarnim izborima jedan je od načina uključivanja ciljane skupine aktivnim sudjelovanjem.

Erika Filiplić predstavila je projekt “KRUZEJ” koji je nastao na Odsjeku za informacijske i komunikacijske znanosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a čija je svrha približavanje muzeja kao kulturne i zabavne ustanove s puno potencijala, u kojoj se mladi mogu osjećati dobrodošlo i razvijati svoja znanja. Pokrenuta je inicijativa za provođenje ovog projekta u Puli, o čemu će više riječi biti na nadolazećim sjednicama.

Strategiju nastupa na društvenim mrežama u 2019. godini prezentirala je Mateja David i predložila aktivnosti u svrhu povećanja vidljivosti i kvalitetnije komunikacije s mladima na području grada Pule. Očekuju se brojni nagradni natječaji na službenim stranicama Savjeta mladih Grada Pule, kao i provođenje kampanje #mladipula.

Uz navedeno, Savjet mladih uključuje se u organizaciju manifestacije “Dana mladih Istarske županije” čiju je inicijativu pokrenuo Savjet mladih Grada Rovinja.

Lena Radunić iz Upravnog odjela za kulturu predstavila je članovima savjeta mladih Grada Pule koncept nadolazećeg Tjedna za mlade koji će se i ove godine održati početkom svibnja u suradnji Savjet mladih Grada Pule i Grada Pule. Savjet mladih predložit će teme od interesa za mlade te osmisliti program u kojem će sudjelovati pulski srednjoškolci, studenti i mladi predstavnici civilnog sektora. Suradnja dionika na lokalnom području, umrežavanje i osmišljavanje programa od zajedničkog interesa u svrhu povećanja kvalitete života mladih neki su od strateških ciljeva Lokalnog programa za mlade Grada Pule 2018.-2020.