Novosti

30/01/2019

Predstavljanje CD-a Nataše Antoniazzo (Pula) i Mie Elezović

U Zagrebu će se u subotu, 2. veljače u 11 sati održati predstavljanje novog CD-a - "Das Kroatische Kunstlied" ili u prijevodu Hrvatski lied ili Hrvatska umjetnička solopopijevka, u izvedbi pulske umjetnice Nataše Antoniazzo i Mie Elezović, koji je izdala njemačka diskografska izdavačka kuća „Bella – Musica Edition – Antes Edition” a distribuira Naxos.

Organizatori predstavljanja su Matica Hrvatska i Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika, a na predstavljanju će uz dvije umjetnice govoriti akademkinja i muzikologinja Koraljka Kos, još jedna Puljanka Tamara Jurkić Sviben, Jelena Knešaurek-Carić te glazbeni producent Vanja Lisjak.

CD predstavlja prvi nosač zvuka u povijesti hrvatske glazbene umjetnosti na kojem su predstavljeni isključivo hrvatski skladatelji, a time će umjetnička solopopijevka hrvatske kulturne baštine ostvariti najveću promociju do sada. Umjetnice Nataša Antoniazzo i Mia Elezović, već su u prosincu 2016. godine objavile nosač zvuka pod nazivom "Mignon" s njemačkim umjetničkim solopopijevkama - liedom na temu glavne junakinje romana "Naukovanje Wilhelma Meistera", njemačkog romantičarskog pisca Johanna Wofganga von Goethea. Time je Nataša Antoniazzo, rodom Puljanka, prvi mezzosopran u povijesti hrvatske glazbene umjetnosti kojoj su Nijemci izdali nosač zvuka s njemačkim Liedom, te koji je ostvario svjetsku distribuciju.