Novosti

15/03/2019

Proglašeni najbolji sportaši Grada Pule za 2018. godinu

Na današnjoj, već tradicionalnoj svečanoj dodjeli nagrada za najbolje sportaše i ekipe s područja grada Pule za 2018. godinu održanoj u dvorani Doma hrvatskih branitelja, priznanje za najbolju sportašicu godine odnijela je Valentina Vitasović iz Triatlon kluba „Pula“, dok je za najboljeg sportaša proglašen Bruno Blašković iz Plivačkog kluba „ Pula“.

Najboljim pojedinačnim sportašima, kao i svim ostalim dobitnicima čestitke na dobrim rezultatima iza kojih se krije puno truda, odricanja i nesebičnog rada uputila je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci koja je kazala kako je ovo ujedno i sjajna prilika za promociju sporta, širenje sportske zajednice uključivanjem što većeg broja mladih u razne sportske klubove. „Grad Pula konstantno ulaže u podizanje kvalitete sporta i modernizaciju infrastrukture, poput novog kompleksa gradskog bazena, zahvaljujući kojemu se već sada veliki broj djece i mladih opredijelio za bavljenje sportom, a  vjerujem kako će ovaj moderni sportski kompleks potaknuti i mnoge druge“ zaključila je Puh Belci. Čestitkama i pohvalama pridružio se i predsjednik Sportske zajednice Grada Pule Milan-Sead Soldatić koji je ujedno svim natjecateljima poželio puno uspjeha u nadolazećoj godini.

Uslijedila je dodjela priznanja za najperspektivniju sportašicu, a kojom je proglašena Ania Išić iz Atletskog kluba “Istra“ te za najperspektivnijeg sportaša za kojega je proglašen Robert Klačar iz Judo kluba „ Istarski borac“. U konkurenciji najboljih ženskih momčadi pobjedu su odnijele članice Atletskog kluba „Istra“, dok je u muškoj kategoriji slavio judo klub „Istarski borac“. Melisa Osmanović iz Boćarskog kluba „Istrijana“ Pula najbolja je sportašica s invaliditetom, a član boćarskog kluba „Istrijana“ Davor Komar najbolji je sportaš.

Ovim su putem dodijeljene i dvije godišnje nagrade za ostvarena vrhunska dostignuća u razvoju sporta grada Pule, a laureati su bili Stevo Kovijanić iz Boksačkog kluba „Pula“ te Branko Bubić iz NK Istre. Ujedno uručene su i posebna priznanja Sportske zajednice Grada Pule za obljetnice klubova i to Plivačkom klubu Pula za doprinos u razvoju plivanja u 40 godina, ženskom košarkaškom klubu Pula -Črnjatours za doprinos i razvoj ženske košarke u 20 godina postojanja, Zatim Ljubomiru Cerovcu kao začetniku Taekwon-do sporta u gradu Puli i Klubu rekreativaca u prirodi Istra Pula za 20 godina razvoja i postojanja.