Novosti

08/04/2019

Uskrsna kreativna radionica za djecu i roditelje

Na Dječjem odjelu Središnje knjižnice u subotu, 13. travnja 2019.bit će održana Uskrsna kreativna radionica za djecu i roditelje. Radionicu, koja počinje u 10 sati, vodit će Jadranka Relota, a organizirana je u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika, Podružnica Pula. Provedite subotnje jutro sa svojim najmlađima, zabavite se zajedno i ukrasite pisanice za nadolazeći Uskrs!

Za sudjelovanje je potrebno prijaviti se: osobno na Dječjem odjelu Središnje knjižnice, na broj tel. 300 405 ili na e-mail djecji.odjel@gkc-pula.hr.

Adriana Erica Relota (Jadranka) rođena je u Buenos Airesu gdje je živjela do 2016. kada se seli u Pulu. Po struci magistra matematike i programerka u Argentini radila je kao predavačica na Nacionalnom tehničkom sveučilištu (UTN) u Buenos Airesu. U Argentini je bila i učiteljica u Maloj školi hrvatskog jezika. Organizirala je i vodila više radionica izrade predmeta hrvatske etnografske baštine kao što su izrada uljanih slika na staklu, tradicionalno oslikavanje pisanica, radionicu klesanja gipsa s glagoljicom, autorica je više scenografija za nastupe zborova, klapa, folklornih i plesnih skupina. Samouka je umjetnica, izrađuje istarske suvenire te druge rukotvorine i predmete inspirirane hrvatskom baštinom, a godinama se bavi i proučavanjem i afirmacijom hrvatske etnografske baštine.