Novosti

26/04/2019

Započinje Tjedan za mlade

U suradnji Grada Pule, Savjeta mladih Grada Pule, Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula, Javne ustanove Pula film festival, Gradske knjižnice i čitaonice Pula, Županijskog ureda Hrvatske gospodarske komore, Područnog ureda za katastar Pula i Pula sport d.o.o., ove godine obilježit će se Tjedan za mlade u periodu od 28. travnja do 5. svibnja. Cjeloviti program s pogodnostima za mlade od 15 do 30 godina, nalazi se u nastavku.

 

ISTARSKO NARODNO KAZALIŠTE-GRADSKO KAZALIŠTE PULA

Pretpremijera za mlade – nedjelja, 28. travnja u 20 sati (ulaz je besplatan)

Predstava: MEDUZA: duhovi Sylvije Plath

Višegodišnja koreografsko-redateljska praksa Miloša Sofrenovića u bavljenju velikim piscima svjetske literature, kroz različite društveno-povijesne i kulturološke epohe (Samuel Beckett, Peter Handke, Virginija Woolf, Marcel Proust, Yukio Mishima), svoj novi fokus pronalazi u liku i djelu američke pjesnikinje SYLVIE PLATH, po mnogima najznačajnijeg suvremenog ženskog glasa svjetske poezije nakon Emily Dickinson.

Koreodrama MEDUZA: Duhovi SYLVIE PLATH kroz prizmu poetske oporuke rano preminule američke pjesnikinje i na osnovi njene umjetničke ostavštine istražuje kompleksnu podvojenost i ljepotu ženske psihe razapete između borbe žene da se u suvremenom društvu ostvari, s jedne strane kao umjetnica, dok je s druge strane okvir njenog postojanja  uvjetovan neizbježnim patrijarhalno nametnutim “ulogama”.

Životom ugašenim poput hipi – pokreta, u autonegaciji – samoubojstvom, SYLVIE PLATH simbolizira i čitavu epohu šezdesetih u Americi, epohu velikih očekivanja i otkrivanja i malih postignuća. Sa zanosom koji je donijelo poslijeratno tranzicijsko okretanje bivših jugoslavenskih republika Europskoj Uniji i sa razočarenjem koje je došlo neposredno za tim, SYLVIA PLATH i nama ovdje, znači sve više. SYLVIA PLATH je i feministička ikona i nestašna kćerka, odana supruga i majka, kraljica metafore, halucinantna i nasilna, nestvarna, autodestruktivna, samoubojica, pop – ikona, negativ slike američkog sna, sublimacija borbe za opstanak ženskog pera, ženski američki Jesenjin, Majakovski ili Paveze.

 

KINO VALLI
(Cijena ulaznice po projekciji iznosi 10,00 kn)

Četvrtak, 02. svibnja u 21.10 sati

OSVETNICI: ZAVRŠNICA 2D&3D 
(Avengers: Endgame), Anthony Russo & Joe Russo, ZF / akcija, SAD, 2019., 182; Glume: Bradley Cooper, Brie Larson, Chris Hemsworth;
Nakon razornih događaja u prethodnom nastavku  (Osvetnici: Rat beskonačnosti), svemir je u ruševinama. Uz pomoć preostalih saveznika, Osvetnici se ponovno okupljaju kako bi poništili Thanosove postupke i vratili red u svemir.
 

Petak, 03. svibnja u 21.10 sati

POSLIJE SVEGA
(After), Jenny Gage, romansa, SAD, 2019., 105'; Glume: Josephine Langford, Hero Fiennes Tiffin, Selma Blair;
Vrijedna studentica i predana kći Tessa Young započinje prvu godinu fakulteta s velikim ambicijama. Ona točno zna što želi postići i koji put treba slijediti. Takav sređeni život, raspast će se kao kuća od karata kada Tessa upozna tajanstvenog Hardina Scotta. Hardin je sve što Tessa želi izbjeći, ali nakon jednog druženja na jezeru, on će postati jedino što će od tada željeti.

 

Subota, 04. Svibnja u 21.10 sati

GRETA  - 15
(Greta), Neil Jordan, drama /horor, Irska / SAD, 2019, 98'; Glume: Isabelle Huppert, Chloë Grace Moretz, Maika Monroe;
Slatka, naivna mlada žena Frances, koja  pokušava preživjeti i uspjeti u New Yorku, ne razmišlja dvaput o tome da vrati pronađenu torbicu u podzemnoj željeznici. Vlasnica te torbice je Greta, usamljena, ekscentrična francuska učiteljica klavira koja gaji ljubav prema klasičnoj glazbi. Frances se ubrzo zbliži s Gretom, no,  uskoro otkriva da u Gretinom životu ništa nije onako kako se čini.(2.-4., 6. i 8.5.)

 

Nedjelja, 05. svibnja u 21.10 sati

BUCKA
(Dumplin'), Anne Fletcher, komedija, SAD, 2018., 110'; Glume: Jennifer Aniston, Danielle Macdonald, Harold Perrineau;
Priča prati bucmastu tinejdžericu Willowdean koju prijatelji zovu Will, a majka Bucka. Njezina majka bivša je misica čiji posao uključuje organizaciju lokalnog natjecanja za miss Blue Bonnet. U malom teksaškom gradu, Will samouvjereno ignorira učestale komentare o svom fizičkom izgledu i opsesivno sluša pjesme Dolly Parton. Međutim, kada se iz inata odluči prijaviti na jedno od natjecanja u organizaciji svoje majke, njezin odvažan potez ohrabri i ostale natjecateljice da ju slijede.

 

GRADSKA KNJIŽNICA I ČITAONICA PULA

Upis novih članova u dobi od 15 do 30 godina po cijeni od 10 kuna, u periodu od 02.-04. svibnja 2019. godine.
U četvrtak i petak, 02. i 03. svibnja 2019. – radno vrijeme od 07.30 do 19.30 sati.
U subotu, 04. svibnja 2019. – radno vrijeme od 07.30 do 13.00 sati

 

JAVNI GRADSKI BAZEN PULA

Besplatno korištenje bazena za mlade od 15 do 30 godina uz ulaznicu Savjeta mladih Grada Pule!
Kako do karte?
 Posjeti facebook stranicu Savjeta mladih Grada Pule i sudjeluj u nagradnom natječaju. Požurite jer broj karata je ograničen!

 

PODRUČNI URED ZA KATASTAR/HRVATSKA GOSPODARSKE KOMORA

Posjet Područnom uredu za katastar organiziran je u utorak 30. svibnja u 10 sati, dok je posjet Županijskom uredu Hrvatske gospodarske komore, organiziran istoga dana u 12 sati.