Novosti

30/04/2019

Festival talijanske književnosti

Svečano otvorenje izložbe Središnjih knjižnica nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj održati će se u ponedjeljak, 6. svibnja 2019. u 12 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula.
Otvaranjem izložbe započinje prvo izdanje Festivala talijanske književnosti  – FLIT koji će trajati od 6. do 10. svibnja 2019. Riječ je o manifestaciji  čija je namjera upotpuniti kulturnu ponudu pulske knjižnice, ističući središnju ulogu čitatelja, otkrivajući neke od najzanimljivijih suvremenih autora talijanske književnosti za mlade. Upravo su mladi središte prvog izdanja Festivala, koji se može pohvaliti punim kalendarom događanja - susretima, predstavama, radionicama - osmišljenima upravo za njih, da bi promišljali i razgovarali o aktualnim temama, učili, jednostavno slušali s razumijevanjem, razmišljali, osjećali.
FLIT je projekt promocije čitanja u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Pula, koji je financiran sredstvima Regije Friuli Venezia Giulia i Pučkog sveučilišta u Trstu, uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Pule, u suradnji sa Zajednicom Talijana Pula i Sveučilištem Jurja Dobrile Pula.