Novosti

06/05/2019

Otvorena izložba o ljepotama Čabra

Povodom Dana Grada Pule u Galeriji Luka u subotu je otvorena izložba fotografija poznatog pulskog fotografa Duška Marušića Čičija "Čabar" u kojoj su predstavljene mnoge ljepote ovog pulskog grada pobratima. Povodom otvorenja izložbe gradonačelnik Boris MIletić poručio je kako mu je čast i zadovoljstvo što se tradicionalnim izložbama na Dan Grada Pule predstavljaju pulski gradovi pobratimi. "Ovo godine upoznajemo naš grad pobratim Čabar te se ovim putem želim svima zahvaliti na dolasku i uveličavanju ovogodišnje proslave Dana Grada." - poručio je gradonačelnik Miletić.

Tijekom otvorenja izložložbe prisutnima su se obratili i predstavnici Grada Venecije, predsjednica Gradskog vijeća Ermelinda Damiano i viječnik Giovanni Giusto. Naglasili su kako je "Festa della Sensa" tradicionalna proslava Grada Venecije, a koja je ujedno i
najstarija manifestacija još iz doba Mletačke republike. Ovaj događaj spaja Veneciju i Pulu zbog stoljetne zajedničke povijesti te predstavlja uvod u daljnju suradnju u raznim područijma od zajedničkog interesa.

Otvorenju ove vrijedne izložbe prisustvovali su i predsjednik Gradskog vijeća Tiziano Sošić, zamjenici gradonačelnika Robert Cvek i Elena Puh Belci, pročelnica Upravnog odjela za kulturu Jasmina Nina Kamber te pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić.