Novosti

23/05/2019

Međunarodni dan obitelji prošao u duhu predavanja i promocije knjige o odgoju

U Kongresnoj dvorani Hotela Brioni, održano je predavanje "Ekran u ruci, djetinjstvo na grani: kako danas imati oboje", a potom na istom mjestu od 18,30 do 20 sati uslijedilo je predstavljanje knjige "Znanost i umjetnost odgoja – praktični priručnik o suvremenom odgoju za roditelje i odgojitelje", koji je uredila prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, hrvatska psihologinja i psihoterepeutkinja, osnivačica i ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba i udruge za pomoć zlostavljanoj i zanemarivanoj djeci Hrabri telefon.

 U ime Grada Pule, uz mnogobrojne goste, prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci.

Podružnica OBITELJSKI CENTAR i Grad Pula – Vijeće za prevenciju kriminaliteta, tradicionalno već niz godina, prigodnim aktivnostima obilježavaju Međunarodni dan obitelji.

Ovogodišnja aktualna tema bila je zanimljiva mnogima koji rade s djecom i mladima: predstavnicima obrazovnih ustanova, članovima školskih vijeća roditelja, predstavnicima zdravstva, socijalne skrbi, pravosuđa i policije, pulskog sveučilišta, udruga, jedinica lokalne samouprave, predstavnicima medija i drugima.

Zamjenica gradonačelnika Puh Belci pozdravila je prisutne i osvrnula se na rad Grada Pule, odnosno Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Pule, čija je predsjednica, te rekla kako je bitno staviti naglasak upravo na mentalno zdravlje, iz razloga sve veće ovisnosti o smartphonima, gdje se u istraživanjima došlo do podataka da učenici osnovnih škola provode oko četiri sata dnevno na mobitelima, što nije bezazleno jer je korištenje smartfona povezano s povećanom depresivnošću, te pozvala svih da se aktivnije uključe u problematiku istog.

Predavanje je bilo korisno, kao i sama promocija, oduševljenje publike nije nedostajalo stoga su organizatori složili se kako nam nedostaje edukacija u tom smjeru na čemu će se poraditi u narednom razdoblju, za doborbit zajednice, za mlade.