Novosti

14/06/2019

Prikupljanje glomaznog (krupnog) otpada putem Rolo kontejnera u MO Vidikovac, Busoler, Monte Zaro i Šijana

Zbog povećane potrebe za zbrinjavanjem glomaznog otpada, koja je posebno izražena upravo u proljetnom periodu, Pula Herculanea d.o.o. provodi dodatnu besplatnu aktivnost u programu odvoza i zbrinjavanja glomaznog otpada na području Pule putem specijaliziranih spremnika - rolo kontejnera.

Građani koji u svojim domaćinstvima imaju potrebu za odlaganjem ovakve vrste otpada sa sobom trebaju donijeti osobnu iskaznicu ili zadnji isječak računa Pula Herculanea-e zbog evidencije od strane djelatnika Pula Herculanea-e. Prilikom odlaganja otpada mole se da poštuju navedene termine za odlaganje budući je odlaganje izvan spremnika i izvan predviđenog vremena odlaganja kažnjivo. Dozvoljena količina odlaganja otpada je 2m3. Nakon završetka radnog vremena rolo kontejner vratit će se oporabitelju te će idući dan biti postavljen na novu predviđenu lokaciju. Kako bi se omogućilo zbrinjavanje što veće količine glomaznog otpada mole se korisnici da svoj glomazni otpad odlažu prema rasporedu.

Otpad koji ne spada u glomazni otpad poput šute, građevinskog otpada, elektronskog otpada, miješanog komunalnog otpada, tekstil i drugo neće biti preuzet. Vrste otpada koje se smiju odložiti navodimo u zasebnom Naputku dostupnom u prilogu.