Novosti

03/07/2019

Predstavljen umjetnički pokret “Vlak mira”

U galeriji Cvajner danas je održano predstavljanje umjetničkog pokreta “Vlak mira” na kojem su gosti bili - njemačka harfistkinja i kantautorica te idejni pokretač pokreta Maria Palatine, kamerunski plesač i pjevač Zam Ebale Martino, srbijanska dramska spisateljica i prevoditeljica Svetlana Spaić. Gosti su u suradnji s lokalnim članovima - pjesnikom Enesom Kiševićem, umjetničkim direktorom i selektorom PUF festivala Brankom Sušcem i spisateljicom Snježanom Akrap-Sušac - dali prikaz pokreta koji je u Belgiji održao više uspješnih predstava i prezentacija, uključujući i pred Europskim parlamentom u rujnu 2018. godine.

Predstavljanju su prisustvovali pročelnica Upravnog odjela za kulturu Grada Pule Jasmina Nina Kamber i pročelnik za kulturu istarske županije Vladimir Torbica.

Putnici Vlaka Mira dolaze sa svih strana svijeta, krećući se prema zajedničkom odredištu: humanijem svijetu. Njihova prtljaga je dragocjena i krhka: suosjećanje, osjetljivost, tolerancija, nada, hrabrost, i užitak za dijeljenjem našeg žara za životom.