Novosti

04/07/2019

Koncert American Music Abroada

Američka pjevačka senzacija American Music Abroad stiže u Pulu. Koncert će održati 05. srpnja na Portarati, s početkom u 21:00 sati.

American Music Abroad je organizacija okupljena oko američkih akademskih glazbenika koja već 43 godine oduševljava publiku diljem svijeta dovodeći najtalentiranije učenike 16 srednjih škola iz saveznih država New York and Pennsylvania. Na svojim turnejama posjetili su najveće gradove Europe, gdje su svojim nastupima osvajali simpatije publike. Orkestar koji broji 25 članova, simfonijski bend sa 35 članova i Zbor s ukupno 30 glasova nastupiti će u našim gradovima te u 90 minuta koncertnog programa izvesti djela kako klasičnih autora, tako i djela s pozornica slavnog Broadwaya. Osim toga, na repertoaru su djela američkih folk autora i naravno suvremenih američkih autora klasične glazbe.

U sklopu svoje sedamnaestodnevne Burgundy turneje 2019. posjetiti će nekoliko europskih zemalja: Italiju, Austriju, Njemačku, Švicarsku i Hrvatsku.

Organizacija je nastupajući proputovala cijeli svijet, osobito Europu, a kritičari su njihove nastupe uvijek hvalili kao nadahnute izvedbe, čistog zvuka, pune predanosti tehničkoj i ekspresivnoj preciznosti muziciranja. Očito nadareni, puni entuzijazma za glazbu koju stvaraju i izvode, članovi. Glazba je univerzalni jezik koji svi ljudi razumiju.