Novosti

15/07/2019

Na Brijunima održana radionica poticanja kreativnosti kod djece s cerebralnom paralizom

Polaznici Dnevnog centra Veruda i vrtića Mali svijet na otočju Brijuna upriličili su prezentaciju uradaka nastalih u glazbeno-scenskoj radionici pod vodstvom prof. Nigela Osbornea.

Profesor je  zajedno s 14 studenta glazbe iz Indije, BiH, Engleske, Grčke i Hrvatske vodio radionicu za četrdesetak djece u kojoj su se djeca mogla upoznati s različitim instrumentima i ritmovima iz cijelog svijeta te iskustveno doživjeti proces kreiranja glazbe i teksta koji su na kraju povezani u glazbeno-scensku izvedbu.

Ovom je radionicom zaokružen projekt poticanja kreativnosti kod djece s cerebralnom paralizom kojeg financira zaklada Adris, a provode ga djelatnici Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda u partnerstvu s djelatnicima dječjeg vrtića Mali  Svijet i brojnim vanjskim suradnicima.

U projektu je sudjelovalo četrdesetak djece koja su kroz likovne, sportske i glazbene radionice osvještavala i poticala svoju kreativnost. Događanja sa svih radionica zabilježena su kamerom poznatog pulskog fotografa Hasana Abdelghania, a nastali radovi bit će izloženi u rujnu u galeriji Makina.