Novosti

19/07/2019

Pulapromet modernizira naplatni sustav

Modernizacijom novog naplatnog sustava upotrebom bez kontaktne tehnologije Pulapromet nastavlja trend korištenja modernih rješenja u poslovanju. Kao prvo gradsko prijevozničko poduzeće u Hrvatskoj koje je još 2003. godine započelo sa upotrebom smart kartica u prijevozu putnika, ovime se nastavlja dogradnja novim mogućnostima. Jedna od trenutno najvažnijih pogodnosti je prelazak sa relacijskog na zonski sustav prijevoza čime se omogućuje primjerice korisnicima iz 2. zone da sa istom cijenom opće mjesečne karte mogu ići na područje ostalih jedinica lokalne samouprave (van njegova mjesta prebivanja ali unutar iste zone).

Dosadašnja cijena prijelazne pretplatne karte iz 2. u 2. zonu (Vodnjan-Medulin) stajala je 630 kuna a od 01.kolovoza 2019. godine ta će cijena biti izjednačena sa cijenom mjesečne opće karte u 2. zoni odnosno 400 kuna. Korisnik mjesečne opće karte iz Vodnjana, korištenjem linije 22 do Pule, će sa istom kartom i cijenom od 400 kuna moći koristiti liniju npr. 25 za Medulin.

Prelaskom na modernizirani naplatni sustav svi korisnici općih mjesečnih karata trebaju prilikom produženja ili izrade karte za kolovoz doći na Autobusni kolodvor gdje se nalazi prodajno mjesto Pulaprometa a izrada nove kartice neće se naplaćivati.