Novosti

25/07/2019

Koncert Big Band Pula i Orchestra Demern & Laak, Lummen iz Belgije

U sklopu SAKUD-ove manifestacije Na ulicama i trgovima, u četvrtak 25. srpnja s početkom u 20.30 na pulskom Forumu održat će se koncert Big Banda Pula i gostujućeg orkestra iz Belgije - Orchestra Demern & Laak, Lummen. Pokrovitelj koncerta je Grad Pula, a organizatori Puhački orkestar grada Pule i SAKUD Pula.

Big Band Pula, kao sekcija udruge Puhački orkestar grada Pule, djeluje od 1996. godine. Dosad se predstavio brojnoj publici, kako na trgovima tako i u koncertnim dvoranama. Uz orkestar su nastupali brojni renomirani hrvatski i inozemni vokalni i instrumentalni solisti. Voditelj orkestra je Branko Sterpin.

Demer & Laak je belgijski puhački orkestar iz Lummena (pokrajina Limburg), osnovan 1980. godine, a čini ga devedeset muzičara svih generacija. Svake četiri godine organiziraju glazbenu turneju po Europi. Nakon Toscane, Beča i Praga, odlučili su ove godine doći u Istru. Ključem svog uspjeha smatraju kombinaciju kvalitetne izvedbe i suvremenog programa, a u njihov bogati i široki repertoar spadaju i djela klasične, filmske i popularne glazbe. Dirigent je Sven Creyns.

Udruga Puhački orkestar grada Pule, uz pokroviteljstvo Grada Pule i TZ Grada Pule, organizira još pet ljetnih programa u kolovozu, četvrtkom uvečer na Forumu:

1.08. Evergrin kvartet E4

8.08. Evergrin kvartet E4

15.08. Big Band Pula

22.08. Puhački orkestar grada Pule

29.08. Evergrin kvartet E4.