Novosti

01/08/2019

Počinje 27. Monteparadiso Hardcore Punk Festival

Večeras započinje 27. izdanje Monteparadiso Hardcore Punk Festivala koje će se ove godine održati od četvrtka, 1. kolovoza do subote 3. kolovoza 2019. godine u unutarnjem dvorištu Društvenog centra Rojc na adresi Gajeva 3, Pula.

 

I ove godine na pozornici će se izmijeniti legendarni bendovi svjetske hardcore punk scene, ali i mladi, obećavajući DIY bendovi.

 

U 21 sat festival će otvoriti talijanski powerviolencebend The Seeker, dok će se nakon njih na festivalskoj pozornici izmijeniti mladi pulski hardcore punk bend Fried Brain, zanimljiv korejski one-man-band Octopoulpe, dansko-talijanski hardcore, doomy black metal bend Hexis, te švedski hardcore punk bend The Arson Project. Prvu večer festivala zatvorit će kanadski hardcore punk bend Career Suicide.

Drugi dan festivala, petak 02. kolovoza, započet će u 20:30 sati nastupom slovačkog hardcore crust benda Adacta, zatim će nastupiti talijanski metal hardcore punkeri Confine, slovenci Human Host Body, koji sviraju svakakve kombinacije od metala do d-beata, zagrebački punk bend Kurve, te d-beat/ crust Šveđani Adrestia. Kraj drugefestivalske večeri rezerviran je za zagrebačke speed punkere Eke Buba i legendarnu Olotilu, hardcore punk bend iz Finske koji je pulskoj sceni ostao u sjećanju od kad su 1995. svirali s bendom Kuolleet Kukat.

Subotu, 03. kolovoza, ujedno i zadnji dan festivala, u 20.30 sati otvara hardcore punk bend iz Zagreba CC, a zatim će uslijediti japanski slash folk bend Alkasilka, pulski punk rock bend Sake, istarski punk rock bend Tito’s bojs, srpski hardcore punk bend iz Kraljeva Totalni Promašaj, te legendarni talijanski hardcore punk bend Raw Power.

Treću festivalsku večer, a ujedno i festival, zatvorit će dobro poznati predstavnici oi! punka, Nijemci Stage Bottles.

Vrata dvorišta Rojca otvaraju se u 19:30 sati, dok će koncerti započeti u 21 sat u četvrtak i 20:30 sati u petak i subotu.

Sve dodatne informacije o festivalu dostupne su na web-stranici: www.monteparadiso.info.