Novosti

12/08/2019

Počela 25. Međunarodna ljetna škola harmonike

Od 12. do 17. kolovoza 2019. godine u OKUD-u Istra će se održati 25. Međunarodna ljetna škola harmonike. Ulaz  je na sva događanja besplatan!
 
Pored 25. obljetnice ljetne škole ove godine OKUD Istra obilježava i 60. obljetnicu postojanja te smo stoga procijenili da je ova prigoda idealan trenutak ponovno organizirati veliko druženje harmonikaša udruženih u orkestar.
Orkestar je u prvih desetak godina ljetne škole bio vrlo značajan segment ljetne škole, čak bi se moglo reći i njen zaštitni znak. Za tu prigodu formirani orkestar svakoga je ljeta izveo novi atraktivan program, a privlačio je brojnu publiku.
Koncert kojeg možemo istaknuti kao highlight iz toga razdoblja je koncert iz 1997.g. pod nazivom „Bayan at Midnight“ održan u Malom rimskom kazalištu u Puli.
Ovu godinu obilježila je nažalost i jedna tužna vijest o preranoj i iznenadnoj smrti osnivača ljetne škole, skladatelja i dugogodišnjeg dirigenta harmonikaškog orkestra „Stanko Mihovilić“ Damira Bužlete. To nas je potaknulo da program orkestra posvetimo upravo njemu izvodeći njegove skladbe. Naravno, nemoguće je u ovom projektu obuhvatiti sve što je Damir napisao, tako da smo u dogovoru sa voditeljem orkestra dirigentom Denisom Modrušanom odabrali neka od najrelevantnijih djela iz njegovog opusa.