Novosti

06/09/2019

U ponedjeljak počinje nova školska godina: Vozači, oprez!

Uoči početka nove školske godine, Grad Pula je i ove godine u suradnji s Policijskom upravom Istarskom, Postajom prometne policije Pula i Pulaparkingom poduzeo sve potrebne aktivnosti kako bi učenicima omogućili siguran i nesmetan prilaz školama.

Tako je u zonama škola obnovljena horizontalna prometna signalizacija, a tamo gdje je bilo potrebno uklonjeno je i visoko raslinje koje je zaklanjalo prometne znakove kao u slučaju osnovnih škola Štinjan, Vidikovac i Kaštanjer. 

Nadalje, kako bi se dodatno povećala sigurnost na pješačkom prijelazu kojeg koriste učenici Osnovne škole Stoja na dijelu Ulice Ljudevita Posavskog (kod pješačkog prijelaza) postavljene su jastučaste umjetne izbočina, a još jedne postavit će se prema Ulici Veruda čime će se također spriječiti veće brzine vožnje.

U narednim će tjednima djelatnici policije pojačano nadzirati promet u blizini pulskih škola i vrtića, a mališanima će u prometu pomagati i djelatnici Prometne jedinice mladeži.

Ovim putem apeliramo na roditelje da se pridržavaju prometnih propisa te da u blizini škola i vrtića prilagode brzinu kretanja vozila te da izbjegavaju nepropisno parkiranje na kolniku ili nogostupu čime se izravno ugrožava sigurnost djece.

Dio je ovo aktivnosti koje Grad Pula, u suradnji s brojnim uključenim partnerima, tradicionalno organizira kako bi se mlade i dječju populaciju poučilo o važnosti poštivanja prometnih propisa i pravilnog ponašanja u prometu. Za dječje vrtiće i prve razrede osnovnih škola provodi se preventivna akcija u sklopu koje je organizirano gledanje edukativnog filma o prometu nakon čega slijedi predavanje o ponašanju pješaka i ostalih sudionika u prometu. Tu je i program „Sigurno u školu s HAK-om“ kao i projekt „Vidi i klikni“ koji se provode s ciljem podizanja svijesti odgovornog i sigurnog sudjelovanja u prometu.