Novosti

18/10/2019

Pulaparking osvojio nagradu za najveći broj PayDo transakcija

Grad Pula i pulsko komunalno poduzeće Pulaparking osvojili su posebnu nagradu za najveći broj PayDo transakcija ostvarenih u Hrvatskoj tijekom protekle turističek sezone. Nagrad aje dodijeljena u Skradinu na PayDo danu i konferenciju koju je IT tvrtka Infoart organizirala za svoje partnere  iz domaće parkirne industrije.

Novu uslugu tvrtka Infoart predstavila je početkom prošle godine, a Pula je bila među prvim gradovima koji je ovu uslugu pružio svojim građanima i posjetiteljima. Direktor Pulaparkinga dr. Branislav Bojanić prepoznao je ovu novu mogućnost kao digitalnu kao digitalnu transformaciju s gledišta struke, ali i s gledišta značajnijeg financijskog rasterećenja tvrtke.

Pristup aplikaciji je jednostavan i siguran, te počinje registracijom korisnika nakon koje se kupuje željena karta. Nakon registracije korisnika , slijedi unos registarske oznake vozila i odabir željene parkirne  karte, a sve uz kartično plaćanje. Aplikacija PayDo ne koristi SMS protokol za plaćanje parkinga, što omogućava plaćanje parkiranja mobitelom svima koji do sada nisu mogli plaćati SMS-om, primjerice, poslužit će velikom broju turista koji su često bili u potrazi za parking aparatima kako bi kupili kartu.