Novosti

22/10/2019

Najava tjednog programa INK Gradskog kazališta Pula

U srijedu, 23. listopada 2019. u INK-u gostuje predstava iz produkcije Teatra EXIT; Zagreb, SUSRET autorice i u režiji Nine Mitrović u kojoj igraju Siniša Popović i Filip Križan.

Andrej godinama nije vidio svojeg teško bolesnog oca. Otac prezire slabiće, a sin se boji da nema dovoljno snage da se s njime suoči. Pa ipak, jedno ga poslijepodne posjeti odlučan u namjeri da dobije odgovore na pitanja koja ga progone. Na površinu izlaze obiteljske tajne i potisnute emocije. Susret je napeta psihološka drama o dva čovjeka suočena s prošlošću od koje više ne mogu pobjeći. Komad je to o ljubavi i mržnji, kajanju i žaljenju i pitanju koje se krije u pozadini cijele priče: Što ako nam naši roditelji ne mogu ili ne znaju dati ljubav? Susret je 2009. nagrađen nagradom za dramsko djelo Marin Držić. Izveden je 2013. u sklopu festivala novog pisma LabFest u Londonu, u koprodukciji Theatre 503 i Fat Git Theatre, u režiji Josha Rochea. Iste je godine imao premijeru u SNGledališču Nova Gorica u Sloveniji u režiji Primoža Beblera.

Predstava započinje u 20 sati i traje 70 minuta.

 

U četvrtak, 24. listopada 2019. u INK-u je na programu predstava JELINEK vs. JELINEK za koju dramatizaciju potpisuju Mada Peršić i Tomislav Čadež, režiju Mada Peršić, a igra Mada Šeršić

Predstava je inspirirana našom poznatom kolumnisticom Žuži Jelinek i spisateljicom, dobitnicom Nobelove nagrade, Elfride Jelinek. Posrijedi je spoj životnih i stvaralačkih filozofija dviju gospođi Jelinek. Prema ideji Made Peršić i Tomislava Čadeža komad sljubljuje motive kolumni Žuži Jelinek i drame Elfride Jelinek „Što se dogodilo, nakon što je Nora napustila svog muža, ili potpornji društva“. Četvrtog zida, kako se popularno zove nevidljiv zid koji izvođača dijeli odpublike , nema. Na puibliku se ne vrši pritisak, ona sudjeluje kad želi. Predstava ima mnoge elemente Stand Up-a. Publiku se nasmijava, razveseljava i razgaljuje.

Predstava započinje u 20 sati i traje 60 minuta.

 

U povodu inauguracije novog klavira Steinway&Sons D-274, u subotu, 26. listopada 2019. u INK-u u 20 sati, SAMO NAJBOLJE - klavirski koncert u kojem će se predstaviti Martina Filjak.

Program koncerta traje 90 minuta s pauzom.

Pijanistica Martina Filjak svojom istovremeno strastvenom i lirskom svirkom te tehničkom perfekcijom redovito oduševljava međunarodnu javnost i kritiku kao 'umjetnica galvanizirajuće snage' s 'magnetskom scenskom prisutnošću'.

Pažnju široke međunarodne javnosti privukla je 2009., kada je osvojila Zlatnu medalju i niz posebnih priznanja na renomiranom međunarodnom natjecanju u Clevelandu, te ubrzo potom debitirala u dvoranama Konzerthaus u Berlinu, Musikverein u Beču kao i dvorani Zankel u Carnegie Hallu ('Živopisna i privlačna scenska prisutnost …. snalažljivost tehnike i prirodnost muzikalnosti ...Pijanistica vrijedna pozornosti', The New York Times). Neposredno prije Clevelanda bila je dobitnica prvih nagrada na natjecanjima Viotti ( 2007.) i Maria Canals u Barceloni (2008.) te je bila laureat natjecanja Busoni u Bolzanu.