Novosti

08/11/2019

Promotivna akcija Pokrenimo bibliobus! na Dan hrvatskih knjižnica

Gradska knjižnica i čitaonica Pula pokrenula je 2015. godine kampanju Pokrenimo bibliobus! Ostvarimo pravo na knjigu dostupnu svima kojom želi osigurati uvjete za uspostavljanje bibliobusne službe u Istarskoj županiji kako bi i građani iz udaljenih naselja imali jednako pravo na pristup informacijama i izvorima znanja kao i građani koji žive u blizini gradskih knjižnica i njihovih ogranaka. Temeljni cilj kampanje jest istaknuti važnost knjižničnih usluga u društvenoj zajednici te zagovarati osnivanje bibliobusne službe na području Istarske županije.
U ponedjeljak, 11. studenoga 2019., na Dan hrvatskih knjižnica, održat će se promotivna akcija u sklopu kampanje kada nam u posjet stižu dva bibliobusa, bibliobus Središnje knjižnice Srečka Vilhara iz Kopra i bibliobus iz Gradske knjižnice Rijeka.
Prvo bibliobusno stajalište bit će u prigradskom naselju Veli Vrh, u neposrednoj blizini Područnog vrtića Veli Vrh, gdje će bibliobuse moći razgledati polaznici vrtića, ali i ostali zainteresirani građani, od 9 do 10 sati. Potom će bibliobusi posjetiti općinu Marčana i zaustaviti se u neposrednoj blizini osnovne škole u Marčani i Krnici. Bibliobusi će se moći razgledati u Marčani od 10.30 do 11.30, a u Krnici od 11.45 do 12.30 sati.