Novosti

02/12/2019

Obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Pulski gradonačelnik Boris Miletić sudjelovao je na obilježavanju Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji je održan u prostorijama Gradske knjižnice i čitaonice, a sam program održan je pod nazivom "Čaj s gradonačelnikom".

Tom je prigodom pulski gradonačelnik istaknuo kako je ponosan na rad svih udruga, pojedinaca i brojnih programa koje se provode za dobrobit osoba s invaliditetom u Puli. „Zbilja mi je zadovoljstvo biti danas sa vama i što imamo priliku, sad već tradicionalno, da današnji dan iskoristimo za predstavljanje sve ono što naše udruge rade, da čujemo koje su vaše potrebe, ali i da javnosti prikažete brojne uspjehe, potrebe i dostignuća. Grad Pula podržava rad udruga na razne načine, od značajnih izdvajanja novčanih sredstava za programe i potrebe osoba s invaliditetom do uklanjanja fizičkih barijera na prometnicama i općenito povećanja dostupnosti svih sadržaja osobama smanjene pokretljivosti te oslobađanja plaćanja naknade za uporabu Gradskih prostora. Budite uvjereni da ćemo to činiti i ubuduće,“ kazao je gradonačelnik Miletić te poželio uspješan rad i puno aktivnosti u nadolazećem razdoblju.

Predsjednik Istarskog foruma udruga osoba s invaliditetom Zlatko Kuftić zahvalio je gradonačelniku i Gradu Puli na dugogodišnjoj potpori radu te je potom dao riječ predstavnicima Udruga članica kako bi predstavili svoj rad.

Istarski Forum udruga osoba s invaliditetom je dobrovoljna inicijativa udruga civilnoga društva, nestranačka, nevladina, neprofitna, socijalna zajednica udruga osoba s invaliditetom, osnovana u Puli, 12. travnja 2011. godine, koja okuplja, brine i skrbi o osobama s invaliditetom sa područja Istarske Županije radi ostvarivanja i usklađivanja svojih zajedničkih interesa. Udrugu čine: Društvo distrofičara Istre, Društvo multiple skleroze Istarske županije, Udruga cerebralne paralize Istarske županije, Udruga djece i mladih oštećena sluha Istre, Udruga paraplegičara i tetraplegičara Istarske županije, Udruga slijepih Istarske županije, Udruga za autizam Istre i Udruga gluhih i nagluhih Istarske županije.