Novosti

12/12/2019

U Dnevnom centru Rojc ove subote otvara se izložba „Imam ime“ Snježane Bratanović

U subotu 14. prosinca u Dnevnom boravku Rojca bit će otvorena izložba o skrivenom beskućništvu „Imam ime“ Snježane Bratanović.

Izložba „Imam ime“ posvećena je upravo skrivenim beskućnicima koji „žive“ život ispod svakog ljudskog dostojanstva. Iznoseći svoj vlastiti stav o toj temi, Snježana je u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Pula, u partnerstvu s Udrugom Institut i Hrvatskom mrežom za beskućnike, terenski obilazila turistički razvijene dijelove Istre te kroz svoj objektiv dokumentirala i drugu stranu poznatih gradskih lokacija, i to očima – beskućnika.

Snježana Bratanović, pulska fotografkinja, dobitnica brojnih nagrada i priznanja od strane struke što je i potvrda njezinog rada na ovim prostorima i priznatim međunarodnim festivalima fotografije.Često eksperimentira s fotografijom, od analogne do digitalne, gdje pokušava dati vlastitu interpretaciju svijeta i današnjice u konceptualnim projektima i dokumentarnim pričama šireg društvenog značaja i socijalne tematike.Izlagala je na mnogobrojnim skupnim izložbama diljem Hrvatske i inozemstva. Fotografije su joj publicirane na brojnim stranicama časopisa o fotografskoj kulturi diljem svijeta, kao i u nizu web magazina. Živi i stvara u Puli.