Novosti

16/12/2019

Proširenjem kapaciteta smještaja na Sveučilištu, Pula sve više postaje studentski grad

Na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli danas je održana početna konferencija projekta proširenja infrastrukture studentskih smještajnih kapaciteta Studentskog doma na kojoj je prisustvovao pulski gradonačelnik Boris Miletić zajedno sa zamjenicima Robertom Cvekom i Elenom Puh Belci.

Tom  je prigodom gradonačelnik Miletić izrazio zadovoljstvo činjenicom da se pulsko Sveučilište sve više razvija i jača te je dodao kako će budući smještajni kapaciteti uvelike doprinijeti kvaliteti studiranja u Puli. U ime Sveučilište, okupljene je pozdravio rektor Alfio Barbieri.

Projekt proširenja infrastrukture studentskih smještajnih kapaciteta studentskog doma Pula ukupne je  vrijednosti 58,4 milijuna kuna, a financira ga Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija. EU sufinanciranje projekta iznosi 49,6 milijuna kuna, trajanje je 58 mjeseci, a razdoblje provedbe je do 31. ožujka 2021. godine.

Novi paviljoni u Studentskom domu Pula brojat će ukupno 248 kreveta - u paviljonu „2“ (194 ležaja) i paviljonu „3“ (54 ležaja).

Budući da postojeći smještajni kapaciteti ne udovoljavaju broju studenata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i njihovim zahtjevima vezanima za kvalitetu studentskog života te visinu troškova studiranja, Sveučilište Jurja Dobrile i Studentski centar na projektu namjeravaju proširiti smještajne kapacitete i svim skupinama društva, uključujući i marginalizirane osobe poput studenata s invaliditetom i one slabijeg socioekonomskog statusa, omogućiti uključivanje u sustav visokog obrazovanja.