Novosti

20/12/2019

Zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci čestitala Savjetu mladih Grada Pule na izvrsnom i predanom radu tijekom cijele godine

U Komunalnoj palači, Savjet mladih Grada Pule održao je svoju 17. sjednicu, a raspravljalo se o aktivnostima za iduću godinu, lokalnom programu za mlade u razdoblju od 2018. do 2020. godine te pripremama za nacionalnu konferenciju Savjeta mladih Republike Hrvatske. Predsjednica Savjeta mladih, Nada Katić istaknula je kako su iznimno zadovoljni radom i ostvarenim rezultatima u ovom mandatu.

Sjednici je nazočila zamjenica gradonačelnika Grada Pule, Elena Puh Belci koja je čestitala Savjetu mladih Grada Pule na izvrsnom i predanom radu tijekom cijele godine.

„Ovom prilikom želim pohvaliti vašu neizmjernu predanost i aktivan rad, a najviše odlične rezultate koje postižete ponajprije na planu volontiranja i rada u zajednici. Vjerujem da će vam iskustvo rada koje svakodnevno stječete u Savjetu mladih Grada Pule biti izuzetno korisno za daljnji rad i nesebičan doprinos društvu te vam želim zahvaliti na svemu što radite i zaželjeti puno uspjeha i u idućoj godini“, rekla je zamjenica gradonačelnika Puh Belci.

Na sjednici se razgovaralo i o aktivnostima provedenim u 2019. godini te o aktivnostima u nadolazećoj, posljednjoj godini mandata trenutnog saziva Savjeta mladih Grada Pule. Jedna od prvih aktivnosti Savjeta mladih u novoj godini bit će potpora projektu Stesi Dalle Tesi čiji je cilj promocija diplomskih radova, prisjećanje zanimljivih anegdota nastalih tijekom pretrage za odgovarajućom literaturom te prisjećanje samog pisanja i konačne obrane.
Savjet mladih će u 2020. podržati završnu konferenciju SOS projekta kojim se direktno želi utjecati na smanjenje stope nezaposlenosti i socijalne isključenosti radeći na konkurentnosti mladih na tržištu rada, rješavajući probleme nedovoljnog razvoja socijalnih i organizacijskih vještina te drugih kompetencija. Savjet mladih će i naredne godine podržati inicijativu koja je nastala iz ovog projekta – sudjelovanje mladih u kreiranju proračuna. Kroz projekt se uzrađuje web platforma na kojoj će mladi moći pronaći sve relevantne informacije za projekte i događaje koji su u domeni njihova interesa, informacije o zbivanjima u gradu i ostale značajne informacije za mlade.
U svrhu što većeg odaziva i što više prijava na natječaj za nove članove savjeta koji će se raspisati u listopadu, postojeći članovi će kontinuirano raditi na informiranju i educiranju potencijalnih novih članova kroz svoje kanale komunikacije. I naredne će se godine kroz srednje škole, projekte i aktivnosti udruga provoditi promocija Lokalnog programa za mlade Grada Pule 2018.-2020., u svrhu upoznavanja mladih s programom.
 U planu je i provođenje projekta "Kruzej – kroz muzeje jednaki" koji ove godine nije mogao biti realiziran zbog štrajka u školama.
Jedna od aktivnosti u prosincu bila je posjeta članova Savjeta mladih Grada Pule Dom Ruže Petrović gdje su štićenicima dostavljeni prigodni pokloni te je na sjednici potaknuta rasprava o važnosti uključivanja i pomoći volontera.
Navedene su aktivnosti samo dio planova koje Savjet mladih planira provesti u svojoj posljednjoj godini mandata te poziva mlade iz Pule i okolice da i dalje prate njihov rad te se svojim idejama i prijedlozima uključe u aktivnosti Savjeta .