Novosti

23/12/2019

Blagdanski koncert Puhačkog orkestra grada Pule u INK-u

U ponedjeljak, 23. prosinca 2019. s početkom u 20 sati u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula - u sklopu manifestacije Prosinac u Puli - nastupa Puhački orkestar grada Pule. Ovaj tradicionalni zimski glazbeni događaj izvođači svojoj publici kao i uvijek dosad poklanjaju.

U organizaciji Puhačkog orkestra i SAKUD-a Pula, uz suorganizatora INK te pokroviteljstvo Grada Pule, koncertna će večer posjetiteljima ponuditi raznolik program - polke i valcere, koncertnu uvertiru, solo pjesme i arije, kao i originalne skladbe za puhačke orkestre. Dirigira Branko Okmaca, a gosti koncerta su pjevači Maja Miljavac i Daniele Ferro.

Za vizualizaciju koncerta zaduženi su Daniel & Iva, kroz program će nas voditi Gabrijela Peruško Pujas, a ulaz je slobodan.

Maja Miljavac glazbu voli od malena. Pohađala je OKUD „Istra“ i Glazbenu školu I.M. Ronjgova u Puli - klavir i solo pjevanje. Nagrađivana na pjevačkim natjecanjima za mlade u Puli i Pazinu. Pjevala je u zboru Cantus Populi i MVS Nešpula, izvodila je scensku glazbu (Dr Inat, PUF), a sada je pjevačica „A mol show banda“. Kao kantautorica stvara i svoje pjesme, o čemu kaže: „Ponosno ovim putem najavljujem svoj prvijenac, pjesmu Nona koja ce ubrzo ugledati svijetlo dana.“

Daniele Ferro zaljubljenik je u glazbu, sudjelovao je u raznim muzičkim aktivnostima - od limene glazbe do zborova i vokalnih skupina različitih žanrova. U novije vrijeme posvećuje se solo pjevanju.

Oboje solista suradnju s pulskim puhačima započeli su na prošlogodišnjem blagdanskom koncertu u INK.

Puhački orkestar grada Pule, osnovan prije 1993. godine, simfonijskog je tipa, a čine ga glazbenici svih generacija. Ima bogat repertoar: od koračnica, revijske i filmske glazbe do djela klasične literature i originalnih skladbi za puhačke orkestre. Desetak članova vrsni su solisti. Orkestar je dobio brojna priznanja, nositelj je zlatnih plaketa s državnih natjecanja. Redovito sudjeluje na Susretima puhačkih orkestara Istre, kao i međunarodnim festivalima u zemlji i inozemstvu. Prva je i najveća sekcija istoimene udruge - glazbenog centra s osamdeset članova koji djeluje u Rojcu, a čine ga još Big Band Pula, manji instrumentalni sastavi i Ženska klapa Teranke.

Pulski puhači i ovom prilikom pozivaju buduće članove da im se pridruže.