Novosti

08/01/2020

Otvoren je prvi pulski Mjesec Norveškog filma

U suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Norveške u Kinu Valli se po prvi puta održava program Mjesec Norveškog filma. Sinoćnjem otvorenju prisustvovali su zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci i zamjenika šefa misije pri Veleposlanstvu Kraljevine Norveške u Zagrebu - gospodin Christian Grotnes Halvorsen. Pulska će publika tako od 7. siječnja do 4. veljače 2020. godine, svakog utorka popodne i u jutarnjim terminima u nedjelju 19. i 26. siječnja, moći pogledati po jedan suvremeni norveški film, odnosno film za djecu.

Mjesec Norveškog filma je otvoren projekcijom višestruko nagrađivane drame Slijepa redatelja Eskila Vogta iz 2014. godine.

Program, nadalje, uključuje filmove Prije snijega(r. H. Zaman), Redoslijed Nestanka(H. P. Moland), Ostati živ(r. C. Blom), Optimisti(r. G. Magnor) te filmove za djecu Operacija Arktik(r. G. Bøe-Waal) i posljednji kolaž norveških kratkih filmova za najmlađe, koji će se prikazivati na originalnom jeziku uz engleske podnaslove, a za koji je ulaz slobodan. Ulaznice za ostale filmove iznose 15kn.