Novosti

20/01/2020

Obavijest biračima o mogućnosti provjere popisa birača za izbore za Vijeća mjesnih odbora Grada Pule

Nastavno na dopis Upravnog odjela za opću upravu i imovinsko-pravne poslove Istarske županije, a vezano za izbor za članove Vijeća mjesnih odbora Grada Pule, Izborno povjerenstvo Grada Pula obavještava birače s područja Grada Pule da temeljem čl 23. Zakona o registru birača, mogu izvršiti pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača. Birači mogu pregledati odnosno zatražiti dopunu ili ispravak podataka upisanih u registar birača u Matičnom uredu Pula (Starih statuta 7), ponedjeljkom, srijedom i petkom od 08,30 do 11,30 i utorkom od 12,30 do 15,30.

Zahtjevi se mogu podnositi zaključno do srijede, 5. veljače 2020. godine.

Birači na izborima za članove Vijeća mjesnih odbora Grada Pule mogu glasovati samo u mjestu svog prebivališta, a izvatci iz popisa birača sadržavati će birače s prebivalištem na području mjesnih odbora Grada Pule i koji imaju važeće osobne iskaznice.

Birači koji prilikom dolaska na biračko mjesto, utvrde da nisu upisani u izvatke iz popisa birača, mogu na dan izbora u Matičnom uredu Pula dobiti potvrdu za glasovanje.

Izbori za članove Vijeća mjesnih odbora Grada Pule održat će se u nedjelju, 16. veljače 2020. godine.

Gradsko vijeće Grada Pule na sjednici održanoj 12. prosinca 2019. godine donijelo je Odluku o raspisivanju izbora za članove Vijeća mjesnih odbora na području Grada Pule i to:

  1. Mjesni odbor Arena
  2. Mjesni odbor Busoler
  3. Mjesni odbor Gregovica
  4. Mjesni odbor Kaštanjer
  5. Mjesni odbor Monte Zaro
  6. Mjesni odbor Monvidal
  7. Mjesni odbor Nova Veruda
  8. Mjesni odbor Stari Grad
  9. Mjesni odbor Stoja
  10. Mjesni odbor Sv. Polikarp - Sisplac
  11. Mjesni odbor Šijana
  12. Mjesni odbor Štinjan
  13. Mjesni odbor Valdebek
  14. Mjesni odbor Veli Vrh
  15. Mjesni odbor Veruda
  16. Mjesni odbor Vidikovac