Novosti

26/02/2020

Najavljen ovogodišnji 3.BACKSTAGE LIVE PULA 2020.

Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula bit će domaćin 3. festivala jazz glazbe BACKSTAGE LIVE PULA 2020.

Ovogodišnji program dovodi u Pulu najzvučnije, eminentne, svjetske glazbenike i to redom:
17. ožujka JOSHUA REDMAN QUARTET
14. travnja FORQ
02. svibnja FLORA PURIM&AIRTO MOREIRA
08. srpnja ANTONIO SANCHEZ QUARTET

Programu su predstavili direktor Katalpa produkcije, gospodin Dražen Kokanović i glazbeni kritičar Davor Hrvoj, a u ime pokrovitelja i suorganizatora Sanja Cinkopan Korotaj direktorica Turističke zajednice Grada Pule i Gordana Jeromela Kaić ravnateljica Kazališta.

“Intencija Backstage Live Pula Festivala je to da se čuju što je moguće različitije vrste glazbe i da se razbije taj stereotip o jazzu kao glazbi za intelektualce, glazbi koja nije za svakoga, što naravno nije točno. Velika je bila konkurencija za koncert  Flore Purim, pjevačice raspona glasa od čak šest oktava I nagrađivanog  jazz glazbenika Airte Moreire  iz Brazila jer dugo nisu gostovali u Europi, a i sada nije u planu puno njihovih koncerata po Europi. Joshua Redman je u Zagrebu bio 2007., a u Rovinju 2016. Antonio Sanchez je stari znanac hrvatske publike jer je nastupao kao bubnjar Dianne Reeves i Pat  Metheny… Fusion band ”Forq” koji je osnovao osnivač grupe Snarky Puppy, ovo je prvi puta da nastupaju u Hrvatskoj", istaknuo je pokretač i organizator  Festivala te strastveni ljubitelj jazza Dražen Kokanović.

Treći Backstage festival u  Puli pokazuje upornost, žilavost i volju da se predstavi vrhunska jazz glazba i u vremenima sklonim banalnoj zabavi, dovedu prestižni inozemni izvođači. Pa ako su po Joshuu Redmana i Rolling Stonesi slali privatni avion da im na koncertu u St. Louisu odsvira saksofon u pjesmi “Waiting On A Friend”, jasno je da u Pulu 17. ožujka dolazi prvorazredna zvijezda i sjajan glazbenik", istaknuo je glazbeni kritičar Hrvoje Horvat.

Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica Turističke zajednice grada  Pula, istaknula je kako i TZ Pula i Grad Pula podržavaju festival  od samih početaka te da ovakav sadržaj privlači goste i kad nije visoka sezona. U svakom slučaju tome su, kaže, doprinjeli i uvjeti u Istarskom narodnom kazalištu – ulaganje u novi klavir i razglas. Zahvaljujući tome, moguće je održavanje vrhunskih programa i koncerata svjetskih zvijezda kao što su i izvođači na nadolazećem Festivalu.

Gordana Jeromela Kaić, ravnateljica INK,  također naglašava zadovoljstvo programom koji Backstage Live Pula dovodi u Pulu te odazivom publike – do sad održanih devet koncerata posjetilo je više od devet tisuća ljudi.

Cijene ulaznica kreću se od 90 do 150 kuna koje možete kupiti na www.ink.hr ili na Blagajni INK radnim danom od ponedjeljka do petka od 10 do 13 sati.