Novosti

03/03/2020

Međunarodni uspjeh Matije Ferlina

Jedan od najznačajnijih svjetskih festivala izvedbene umjetnosti, Wiener Festwochen,  objavio je svoj program koji će od 15. svibnja do 21. lipnja predstaviti 46 produkcija iz područja kazališta, performansa, plesa, glazbe, vizualne umjetnosti kao i multidisciplinarne radove, a među predstavama je i "Sad sam Matthäus" pulskog koreografa, redatelja i izvođača Matije Ferlina.
Predstava Matije Ferlina, premijerno će biti prikazana 15. lipnja u Burgtheatru im Kasino.

Prvi je to put da Wiener Festwochen predstavlja  rad hrvatskog plesnog umjetnika.

"Sad Sam Matthäus" realizira se u produkciji Emanata i Matije Ferlina, koprodukciji Wiener Festwochen, CND National de la danse te s partnerima Istarskim narodnim kazalištem - Gradskim kazalištem Pula, Mediteranskim plesnim centrom Svetvinčenat, Bunker / Stara mestna Elektrarna – Elektro Ljubljana. Projekt su podržali Zagrebačko kazalište mladih, Grad Pula, Ministarstvo za kulturo Slovenije i Mestna občina Ljubljana.

Matija Ferlin (Pula, 16. 7. 1982.), nagrađivani je i svjetski prizanti umjetnik.  Diplomirao je na Školi za Novi Plesni Razvoj (School for New Dance Development) u Amsterdamu. Neko vrijeme živio je i radio u Berlinu, a povratkom u Pulu svoje autorsko djelovanje posvetio je istraživanju i reartikulaciji različitih koncepata izvedbene umjetnosti i drugih medija kao što su kratki film, video i izložbe. Autor je niza uspješnih predstava poput "Sad Sam Lucky", "Sad Sam Gotovo 6", "Nastup", "Mi smo kraljevi a ne ljudi", "Staging a Play: Antigone" te "Staging a Play: A Glass Menagerie" s kojima je ostvario niz zapaženih međunarodnih gostovanja i nagrada.