Novosti

12/03/2020

Zbog prevencije širenja korona virusa, od petka 13. ožujka rad dječjih vrtića u Puli bit će privremeno obustavljen

Grad Pula donio je i odluku o ograničavanju rada svih ugostiteljskih objekata do maksimalno 18,00 sati

 

Nakon što je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila pandemiju zbog virusa COVID-19, a ministar zdravstva Republike Hrvatske donio Odluku o proglašenju epidemije u Hrvatskoj i nastavno na nove mjere suzbijanja širenja virusa kojom se preporuča ograničavanje okupljanja s više od 100 ljudi, od petka 13. ožujka do 14. travnja 2020. godine rad svih dječjih vrtića na području Grada Pule bit će privremeno obustavljen.

Za navedeni period roditelji čija djeca pohađaju vrtić bit će oslobođena plaćanja troškova vrtića.

U istom će periodu u Puli i cijeloj Istarskoj županiji biti obustavljena nastava u svim osnovnim i srednjim školama te visokim učilištima, a nastavni program provodit će se na daljinu prema smjernicama nadležnog Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Obzirom na Odluku o proglašenju epidemije u Hrvatskoj i na daljnje pogoršanje epidemiološke situacije na području susjedne Italije u kojoj je zabilježeno povećanje broja oboljelih osoba i smrtnih slučajeva te nekontroliranog širenja korona virusa, na temelju preporuka Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije i Stožera civilne zaštite Istarske županije Grad Pula donio je odluku o ograničavanju rada svih ugostiteljskih objekata do maksimalno 18,00 sati.

Navedena se odluka odnosi na sve ugostiteljske objekte na području Pule iz skupina „Restorani“, sve „Barove“ iz skupine koji zadovoljavaju uvjete za rad noću sukladno posebnim propisima te na sve „Objekte jednostavnih usluga“. Odluka stupa na snagu od petka 13. ožujka 2020. godine.

Nadalje, temeljem preporuke Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije i zaključaka Stožera civilne zaštite Istarske županije i Odluke načelnika Stožera Civilne zaštite i gradonačelnika Grada Pule, svim trgovačkim centrima na području Grada Pule naloženo je da su u obvezi pridržavanja svih mjera koje je potrebno poduzeti u svrhu sprečavanja daljnjeg širenja epidemije koronavirusa COVID-19.

Odlukom je propisana obveza otvaranja dovoljnog broja naplatnih mjestakako se ne bi stvarale gužve na kasama prilikom naplate, a prilikom eventualnog čekanja potrebno je osigurati da se u redu čekanja održi međusobna udaljenost između kupacaod najmanje jednog metra. Svim poslovnim subjektima koji se ne budu pridržavali navedene Odluke prijeti zatvaranje.

Za više informacija o konkretnim aktivnostima Grada i ostalim mjera, Grad Pula uspostavio je telefonski broj 052/371-938koji je dostupan svakog dana od 08,00 do 16,00 sati.