Novosti

24/03/2020

Izdavanje propusnica na temelju Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta

Temeljem Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, Stožeri civilne zaštite gradova i općina na području Istarske županije nadležni su za izdavanje propusnica za ulazak i izlazak s područja prebivališta, ili stalnog boravišta - iz točke II. e) - iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama, ili kupnje hrane i osnovnih potrepština, a na temelju razloga kojeg građanka/in iznese.

Kako bi omogućili građanima da pravovremeno dobiju svoju propusnicu određuje se radno vrijeme svakim danom od ponedjeljka do petka od 7 do 19 sati tijekom kojega su određeni i kontakt brojevi: 052/371-714 i 052/371-950 na kojima će biti moguće dobiti sve potrebne informacije.

Obrazac propusnice za izdavanje propusnica može se ispuniti preko povezniceovdje https://www.pula.hr/hr/obrazac-propusnice/

a može se poslati i e-mailom na adresu daniela.milovan@pula.hr.Također, može se predati u pisanom obliku, osobno dolaskom u Komunalnu palaču na adresi Forum 1. Nakon ovjere, skenirana propusnica može se elektronički vratiti podnositelju zahtjeva. Podnositelj zahtjeva može propusnicu imati i u elektroničkom obliku, u primjerice pametnom telefonu, te je ona važeća uz predočenje osobnog dokumenta s fotografijom.

Propusnica se izdaje na ime i prezime, s razlogom odobrenja i vremenom trajanja, ovjerena i potpisana od strane izdavatelja.
Mjesto i vrijeme izdavanja propusnica za građane odredit će nadležni Stožeri civilne zaštite gradova i općina, te zajedno s jedinicama lokalne samouprave iskomunicirati način izdavanja propusnica građanima. Rok trajanja propusnice može biti jednodnevni, ili višednevni - ovisno o razlogu izdavanja. Provedbu i nadzor provođenja mjera iz Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, provode stožeri civilne zaštite gradova i općina i policija.

Za kretanje unutar područja Grada Pule nije potrebna propusnica za građane s prebivalištem u ovim četvrtima:

Stari Grad, Sveti Martin, Portarata i Arsenal, četvrt Kaštanjer, Monte Zaro, Sveti Polikarp, Mornarička bolnica i Sisplac, Veruda, Valsaline, Monsival, Saccorgiana i Verudella, Musil, Vergarola, Sveti Petar, Barake, Valkane, Valovine i Stoja, Vidikovac, Marina Veruda, Fischerhutte i Bunarina, Šijana, Monteghiro, Valica-Ilirija, Vidrijan i Vernal, Štinjan, Puntakristo, Puntižela, Valdežunac i Camulimenti i otok Sv. Jerolim, Kozada, Sv. Katarina, Veli Vrh, Paganor, Karšiole, Vallelunga, Busoler, Škatari, Šikići, Valmade, Monteserpo-Komunal, Kaiserwald i Valtursko polje, Valdebek i Dolinka, Arena, Croatia i Kolodvor, Monte-rizzi i Drenovica, Pragrande, Sveti Mihovil, Bolnica i Gregovica te četvrt Monvidal.