Novosti

29/04/2020

Savjet mladih Grada Pule održao je svoju prvu online sjednicu

Jučer je Savjeta mladih Grada Pule održao svoju 19. sjednicu. Sjednica nije održana u Komunalnoj palači, već online. Na Dnevnom je redu bilo 7 točaka:
1.    Usvajanje zapisnika sa 18. sjednice Savjeta mladih Grada Pule
2.    Usvajanje dnevnog reda
3.    Konferencija „Dijalog EU-a s mladima postaje vidljiv – informiraj i osnaži mlade na lokalnoj razini“
4.    Facebook kampanja za natječaj za novi saziv Savjeta mladih Grada Pule
5.    Aktivnosti Savjeta u doba pandemije uzrokovane virusom COVID-19
6.    Dopis Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske-konstruktivna razmatranja i prijedlozi
7.    Ostalo

Razgovaralo se o aktivnostima Savjeta mladih Grada Pule u doba pandemije uzrokovane virusom COVID-19.  Savjet mladih Grada Pule djelomično će promijeniti svoje aktivnosti u 2020. godini, posljednjoj godini mandata trenutnog saziva.
Najveće napore Savjet mladih uložit će u povećanje svoje vidljivosti s obzirom na to da se ove godine raspisuje natječaj za nove članove Savjeta mladih Grada Pule. Članovi će se u narednom periodu fokusirati na kreiranje sadržaja za društvene mreže s ciljem informiranja i educiranja potencijalnih novih članova. Savjet mladih Grada Pule će provoditi kampanje za privlačenje zainteresiranih članova na Instagramu i na Facebooku.

Uz navedeno, Savjet mladih Grada Pule uključio se u konstruktivna razmatranja i prijedloge po pitanjima od interesa mladih u novonastaloj situaciji. Članovi Savjeta, uključili su se na poziv Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske, koji će razmotriti sve dobivene prijedloge od ostalih udruga za mlade i savjeta mladih na području Republike Hrvatske, te savjetovati Vladu Republike Hrvatske o problematici mladih u izvanrednoj situaciji.

Na online sjednici, članica savjeta Monica Derocchi s ostalim je članovima Savjeta mladih Grada Pule podijelila dojmove s konferencije: „Dijalog EU-a s mladima postaje vidljiv – informiraj i osnaži mlade na lokalnoj razini“ koja se održala 11. ožujka u Zagrebu, u organizaciji Savjeta mladih Vlade Republike Hrvatske i predsjedanja RH Vijećem EU.

Savjet mladih i dalje nastavlja sa svojim aktivnostima, unatoč otežanim uvjetima i poziva sve mlade da prate njihove društvene mreže!