Novosti

04/05/2020

Povodom Dana Grada INK prikazuje on line film „Pula i njezino kazalište“

Istarsko narodno kazalište – Gradsko kazalište Pula pridružuje se ovogodišnjoj proslavi Dana Grada Pule koji se obilježava 5. svibnja tako što će na službenim društvenim stranicama prikazati on line film „Pula i njezino kazalište“. Riječ je o prošlogodišnjem obljetničkom uratku, dugometražnom filmu s igranim elementima u režiji Katarine Radetić i proizvodnji Medvid produkcije.

Film je to o dugoj povijesti kazališnog života u gradu. Zidovi našeg kazališta nijemi su svjedoci mnogih života, predstava, umjetnika,  izvedbi. Nekima je kazalište bilo dom, nekima mjesto kreativnog izražavanja, nekima početak karijera i života. Kroz intervjue i predivne kadrove zdanja Politeame Ciscutti u kojemu se nalaze ove naše, pulske, daske koje život znače, upoznajemo dio svojega grada ali i dio sebe samih. Rekonstruirano i potpuno obnovljeno kazalište zdanje svečano je otvoreno prije točno 31 godinu (5. svibnja 1989. godine).

Uz #ostanidoma, pogledajte film 5. svibnja u 20 sati na našim službenim društvenim stranicama (Facebook i Youtube) i na službenoj Facebook stranici Regional Expressa.