Novosti

15/05/2020

LINKaj se na INK i gledaj "Blak" i "Ima da te ima"

Večeras i sutra Istarsko narodno kazalište-Gradsko kazalište Pula nastavlja s emitiranjem kazališnih predstava "Blak" i "Ima da te ima", koje će se moći pogledati preko youtube i facebook stranice INK Pula.

Večeras, 15. svibnja u 20 sati na programu je predstava „Blak“Milana Rakovca u režiji Ines Pletikos. Glazbu potpisuje Livio Morosin, a scenografiju Lara Ritoša Roberts.

Kroz sudbinu i intimnu dramu protagonista Škika, pjesnika i veterana Domovinskog rata, u Blaku se prelama suvremena istarska povijest i postavljaju ključna egzistencijalna pitanja o njezinu naslijeđu: što smo dobili, što smo uzeli sa sobom, protiv čega se moramo boriti, a što moramo oprostiti, odbaciti  pa i zaboraviti da bismo se obranili i uopće mogli nastaviti.

Igraju: Aleksandar Cvjetković, Marina Kostelac / Helena Minić, Denis Brižić, Petra Blašković, Rade Radolović, Lana Gojak

Sutra, 16. svibnja s početkom u 11 sati prikazat će se predstava „Ima da te ima“Marijane Peršić i Aleksandra Bančića u režiji Lane Gojak i Rade Radolovića koji i igraju u predstavi.

Tin i Tina, brat i sestra, koji u druženju s igračkama, pjesmom i plesom, dramskom igrom prikazuju svoj dječji svijet isprepleten vlastitim začudnim pitanjima o tome čemu služe roditelji, odakle dolaze djeca, što je strah, čemu služe prijatelji ...

Koreografiju potpisuje Andrea Gotovina, glazbu Marijan Jelenić, a kostime i scenografiju Vesna Šuput.