Novosti

28/05/2020

„Pianotron“ Zvjezdana Ružića u petak, 29. svibnja u INK

U  petak, 29. svibnja 2020. godine u 20 sati Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula ugošćuje vrhunskog glazbenika, pijanista i skladatelja Zvjezdana Ružića.

“Pianotron” je posljednji u nizu projekt autora Zvjezdana Ružića. Nastao je kao rezultat cjeloživotnog rada, odrastanja i traženja, kako na privatnom, tako i naglazbenom planu. Već se u samom imenu kriju instrumenti na kojima su stvoreneskladbe posljednjeg albuma i prvog solo projekta: koncertni klavir i Mellotron. Popularizirali su ga Beatlesi, ali Ružić mu pristupa s neke potpuno nove i inovativne strane. Iz dosad nečuvene kombinacije akustičnog klavira i jednog od prvih elektroničkih sintisajzera proizašle su skladbe koje svojom pitkošću i jednostavnošću, unatoč tehničkoj kompleksnosti izvedbe, oduševljavaju publiku od onih najmlađih do najstarijih.

Ružić je dobitnik brojnih nagrada, a kao peterostruki dobitnik Porina i šesterostruki dobitnik strukovne nagrade „Status“ u kategoriji jazz klavir, svaki put iznova potvrđuje kvalitetu svog glazbenog izričaja.