Novosti

01/06/2020

Dječji vrtić Pula i pulske osnovne škole pridržavaju se protuepidemijskih mjera

Predstavnici Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije u Dječjem vrtiću Pula te u osnovnim školama Stoja, Veruda i Tone Peruška proveli su nadzor provođenja Uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19, prema odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, od 20. svibnja 2020. godine.

Nadzor su obavili u Dječjem vrtiću „Zvjezdice“ u Koparskoj ulici i Područnom objektu „Centar“ u Ulici Rižanske skupštine i donijeli zaključak kako u Dječjem vrtiću Pula postoji visoka svijest svih zaposlenika o potencijalnom riziku u slučaju nepridržavanja mjera te su provedene sve potrebne mjere u svim objektima. Izrađena je sva potrebna dokumentacija (protokoli, evidencije, upute o čišćenju, raspored rada djelatnika, raspored korištenja blagovaonice i sl.).

Tijekom nadzora u pulskim osnovnim školama: Stoji, Verudi i Tone Peruška epidemiolozi su zaključili da su, najnovije Upute za rad razredne nastave od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi, primijenjene na najbolji mogući način, sukladno građevinskim i organizacijskim specifičnostima svake škole. Ravnatelji triju škola izrazili su spremnost za nastavkom provođenja pojedinih mjera i u novoj  školskoj godini jer su se pokazale korisnima i praktičnima, primjerice preobuvanje svih učenika, pojačana dezinfekcija osoblja i prostora, način podjele obroka i sl.