Novosti

08/06/2020

Zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci sudjelovala u panel-raspravi „COVID-19: kako zaštititi provedbu ideje o inkluziji?“

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci u subotu, 6. lipnja 2020. godine sudjelovala je u panel-raspravi „COVID-19: kako zaštititi provedbu ideje o inkluziji?“ koju je organizirao pulski Bistro Punkt, jedinstveno društveno poduzeće koje zapošljava osobe s invaliditetom.

Tom je prigodom zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci pozvala sve građane, poduzetnike i obrtnike da koriste usluge društvenog poduzeća Punkt koji zapošljava osobe s invaliditetom i druge teško zapošljive osobe.

„Svakom našom narudžbom konkretno sudjelujemo u održivosti i vidljivosti ove nevjerojatno odgovorne i socijalno osjetljive poduzetničke ideje Danijele Kasumović–Maružin. Budimo dio društvenih promjena uz Punkt“, poručila je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci.

Organizatorica panel-rasprave Danijela Kasumović-Maružin pojasnila je kako panel-raspravom žele skrenuti pozornost na probleme i mogućnosti u području zapošljavanja osoba s invaliditetom i društvenog poduzetništva.

„Svojim primjerom pokazujemo da je zapošljavanje naših sugrađana i sugrađanki s invaliditetom moguće te da bogatstvo različitosti i poduzetništvo usmjereno na društvene ciljeve doprinose dobrobiti cijele zajednice“, rekla je Kasumović-Maružin ujedno zahvalivši sudionicima jer su omogućili da rasprava bude pozitivna, konstruktivna i izuzetno motivirajuća.

„Naši posjetitelji otišli su puni predivnih dojmova, obogaćeni novim spoznajama i saznanjima te vrlo optimistični i nadahnuti našim pričama. Upravo je to i bio cilj: razgovarati o mogućnostima, unatoč preprekama“, zaključila je organizatorica.

U panel-raspravi sudjelovali su i predstavnici Centra za socijalnu skrb, Škole za odgoj i obrazovanje Pula, Obiteljskog centra, Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, zaposlene i nezaposlene osobe s invaliditetom i drugi.