Novosti

10/06/2020

Najavljene dvije koncertne večeri u INK

U Istarskom narodnom  kazalištu – Gradskom kazalištu Pula u petak, 12. lipnja i subotu, 13. lipnja 2020. godine održat će se dvije koncertne večeri. U petak, 12. lipnja s početkom u 20 sati najavljena je koncertna promocija CD-a  „Cro-Classic-Ethno“ Duo Kumpare-Vešligaj.

„Cro-Classic-Ethno“ prvijenac je komornog dua Kumpare-Vešligaj s djelima hrvatskih skladatelja za klarinet i klavir kojima je osim suvremenog glazbenog jezika implementiranog u klasičnim formama zajedničko i inspiracija folklorom. Na albumu se nalaze djela Bjelinskog, Cossetta, Milottija, Okmace i Uhlika. Sami izvođači kažu da je ovaj album logičan slijed i rezultat njihovog rada na izvedbi djela hrvatskih skladatelja i poticanju pisanja novih skladbi za ovaj duo.

Album je izdan u studenome 2019. od strane diskografske kuće Menart. Ovaj višestruko nagrađivan pulski duo čine klarinetist David Kumpare i pijanist Sandro Vešligaj.

U subotu, 13. lipnja 2020. u 20 sati najavljen je klavirski koncert „Samo najbolje“ Charlene Farrugia Božac

Jedna od najistaknutijih i najuspješnijih malteških glazbenica dobitnica je prestižne nacionalne nagrade u kategoriji koja se dodjeljuje za iznimna postignuće na polju međunarodne umjetničke karijere, a koju dodjeljuje Arts Council of Malta. Jedna je od ambasadorica neprofitne globalne krovne organizacije za glazbenu kulturu i kulturnu diplomaciju EMMA for Peace pod patronatom UNESCO-a i pokroviteljstvom glavnog tajnika Vijeća Europe te počasnim predsjednikom proslavljenim talijanskim dirigentom Riccardom Mutijem. Od 2001. godine uvrštena je u Hubnersovu „Who is Who“ enciklopediju poznatih i uspješnih ljudi. Odbor za posebne zasluge Londonske Kraljevske glazbene akademije dodijelio joj je nagradu kojom je postala pridruženi član Londonske Kraljevske akademije. Kao solistica nastupila je s malteškom nacionalnom filharmonijom u dobi od nepunih 13 godina te tako postala najmlađa solistica koja je ikada nastupila s ovim orkestrom. Bavi se i pedagoškim radom - trenutno predaje kao docentica na Odsjeku studija klavira Muzičke akademije u Puli.