Novosti

25/06/2020

Sutra, 26. lipnja obilježava se Dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog trgovanja drogama

Glavna skupština UN-a 1987. godine proglasila je 26. lipnja Međunarodnim danom borbe protiv zlouporabe droga i nezakonite trgovine drogama, kao izraz svoje odlučnosti u jačanju djelovanja i suradnje, a u cilju postizanja međunarodnog društva bez droga.

UN, vlade, nevladine organizacije, pojedinci i mediji isticanjem toga dana žele podići svijest o pogubnosti zlouporabe i krijumčarenju droga.

Ured Ujedinjenih naroda za droge i kriminal (UNODC) provodi globalnu kampanju za podizanje svijesti o velikom izazovu koji ilegalne droge predstavljaju za društvo u cjelini, a osobito za mlade. Cilj kampanje je mobilizirati podršku i potaknuti ljude da provode aktivnosti usmjerene suzbijanju zlouporabe droga.

Tema Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonite trgovine drogom 2020. je„Better knowledge for better care/Bolje znanje za bolju skrb“te naglašava potrebu za poboljšanjem razumijevanja svjetskog problema droga i kako će zauzvrat bolje znanje poticati veću međunarodnu suradnju u borbi protiv utjecaja na zdravlje, upravljanje i sigurnost.

Vijeće za prevenciju kriminaliteta Grada Pule podržava globalnu kampanju Ureda UN-a za droge i kriminal, koja je u skladu s programom rada i prioritetima Vijeća. Cilj Vijeća za prevenciju kriminaliteta je razvoj programa prevencije kriminaliteta na području Grada Pule, a radi zaštite sigurnosti građana, materijalnih dobara i zajednice u cjelini, kroz partnerstvo i zajedničko planiranje i djelovanje različitih tijela vlasti, javnih službi, gospodarstva i građana.

Svaka osoba svojom odlukom o zdravom životu i neuzimanju droga doprinosi svjetskoj borbi protiv droga i krijumčarenja droga.

Ured Ujedinjenih naroda za droge i kriminal poziva  pojedince, neprofitne organizacije, privatni sektor i države članice da se pridruže kampanji putem društvenih medija kako bi obilježili ovaj dan te poziva da se uključe putem linka social media campaign package.

Savjet ili pomoć potražite u Službi za prevenciju ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja u Puli:

tel.: 052/ 217 501
e-mail: ovisnost@zzjziz.hr,

mentalno.zdravlje@zzjziz.hr
ponedjeljak, srijeda i četvrtak 12:00-20:00 h
utorak i petak 7:00-15:00 h

http://zzjziz.hr/index.php?id=36