Novosti

29/06/2020

67. Pulski filmski festival – 16 filmskih naslova u utrci za Zlatne Arene

U Hrvatskom programu 67. Pulskog filmskog festivala, koji se održava od 18. do 26. srpnja, za Zlatne Arene natjecat će se 16 filmskih naslova, od kojih 5 u programu Hrvatskog filma i 11 u programu Manjinskih koprodukcija.

Svečanom otvorenju slijedit će projekcija filma MareAndree Štake, iz programa Manjinske koprodukcije. U programu Hrvatski film bit će redom prikazani: MaterJure Pavlovića, GlasOgnjena Sviličića, Ribanje i ribarsko prigovaranjeMilana Trenca, Ideš? Idem!Ljube Zdjelarevića i Tereza37Danila Šerbedžije.

Program manjinske produkcije u Areni nastavit će filmovi OtacSrdana Golubovića i Bosonogi carPetera Brosensa, dok će filmovi Ne zaboravi disatiMartina Turka, SinInes Tanović, KorporacijaMateja Nahtigala, GrudiMarije Perović, Svi protiv svihAndreja Košaka, PijaviceDragana Marinkovića, Ja sam FrenkMetoda Peveca i Agina kućaLendite Zeqiraj biti prikazivani u Istarskom narodnom kazalištu.

U Areni će se, osim filmova iz natjecateljskog programa, prikazati i dio filmova iz programa Kratka Pula. U ranijem će terminu biti prikazana dva kratka igrana filma, Slijedi...Karle Lulić i Njemački inatSilve Ćapin, dok će u kasnijem terminu u Areni, nakon natjecateljskog programa, biti prikazana četiri dokumentarna filma, od kojih tri svjetske premijere: Vergarola– Mine na plažiArsena Oremovića, GalebIvana Žikovića i Berge IstraDražena Majića te Stepinac – Kardinal i njegova savjestVišnje Starešine.

Ostalih 20 dokumentaraca iz Kratke Pule te 21 studentski film bit će prikazani u Kinu Valli, dok će 9 kratkih igranih filmova biti prikazano u Istarskom narodnom kazalištu.

Cjelokupni program možete pronaći na www.pulafilmfestival.hr