Novosti

07/07/2020

Ljetna knjižnica na Fratarskom otoku

Na popularnom ljetnom odredištu Puljana Fratarskom otoku i ove godine posjetitelji mogu posuditi knjigu iz Ljetne knjižnice koja se, četvrtu godinu zaredom, realizira u sklopu projekta „Knjigu na sunce!“.

Ljetna knjižnica na Fratarskom otoku postavljena je od 6. srpnja te se knjige slobodno mogu posuđivati do kraja ljetne sezone.

Projekt „Knjigu na sunce!“ rezultat je višegodišnje suradnje Gradske knjižnice i čitaonice Pula i Fratarskog d.o.o. Pulas ciljem promocije knjižnice, knjige i čitanja te dodatne ponude posjetiteljima na Fratarskom otoku.

U maloj otočkoj besplatnoj knjižnici mjesta na policama popunjavaju romani na hrvatskom, talijanskom i engleskom jeziku, knjige za djecu i mlade, slikovnice za najmlađe, stripovi... knjige savršene za opuštanje u hladovini ili na plaži.

Knjižnica se nalazi uz recepciju, otvorena je 24 sata i namijenjena svima. Način posudbe knjiga ostaje jednak kao i prethodnih godina. Nakon što zainteresirani čitatelj odabrane knjige pročita, vrati ih, ponese kući ili zamijeni svojom knjigom koju je već pročitao.