Novosti

13/07/2020

Zamjenik gradonačelnika Robert Cvek u povorci sjećanja na Srebrenicu

Zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek u subotu, 11. srpnja 2020. godine sudjelovao je u povorci sjećanja na stradale žrtve genocida u Srebrenici koji se održao pod motom „Da se ne zaboravi i više nikada nikome ne dogodi“ u organizaciji Bošnjačke nacionalne zajednice Grada Pule.

Od pulske tržnice do Trga Forum sudionici mimohoda obilježili su 25 godina stradanja nevinih žrtava genocida u Srebrenici tijekom rata u Bosni i Hercegovini.

„Mi ovdje hodamo radi naše djece da ne dožive strahote rata kao što su ih doživjela druga nedužna djeca u proteklom ratu. Ne postoji alternativa zajedničkom životu“, rekao je okupljenima na Forumu zamjenik gradonačelnika Robert Cvek.

„Moramo znati oprostiti, ali Srebrenicu nikada zaboraviti. Nikada se Srebrenica nikome ne ponovila", poručio je imam Esad efendija Jukan.

Na kraju, u znak pijeteta u zrak su pušteni bijeli baloni, dok su s rive u more bačene bijele ruže.

Uslijed epidemiološke situacije program obilježavanja 25 godina stradanja u Srebrenici bio je kraći od planiranog, a zbog graničnog režima nisu mu prisustvovali brojni gosti iz Bosne i Hercegovine.