Novosti

17/10/2011

Održan seminar o ravnopravnosti LGBT osoba

U organizaciji nevladine organizacije Kontra te slovenske sekcije ŠKUC LL i Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, prošlog je petka održan seminar za sindikalne aktiviste o diskriminaciji na radnom mjestu, s posebnim naglaskom na onu potaknutu seksualnom orijentacijom i rodnim identitetom.

Seminar je održan u prostorijama sindikata, u sklopu projekta Europske unije "Zajedno za ravnopravnost LGBT osoba na radnome mjestu". U sklopu seminara održana je i press konferencija na kojoj je, osim organizatora, sudjelovala i zamjenica gradonačelnika Pule Vera Radolović koja je istaknula kako je Pula multikulturan grad, javno deklariran i otvoren prema različitosti te je naglasila potrebu većeg educiranja javnosti u cilju postizanja ravnopravnosti.

Jasna A. Petrović iz Ženske sekcije SSSH-a poručila je kako su LGBT osobe na petom mjestu po ugroženosti, a prije njih su redom starije osobe, osobe s invaliditetom, žene te osobe različite nacionalnosti i vjere. Naglasila je potrebu za prepoznavanjem i zaštitom ranjivih skupina od strane sindikata.

Kroz održavanje ovakvih seminara želja nam je povećati informiranost LGBT osoba, ali želimo i ojačati sindikat kako bi njegovi aktivisti bili u stanju prepoznati diskriminaciju i adekvatno reagirati, kazao je u ime Kontre i Iskoraka Edo Bulić.

U sklopu projekta tiskan je i priručnik pod nazivom "Nevidljivi radnici".