Novosti

17/07/2020

Klub-knjižara Giardini 2 otvara ljetnu literarnu pozornicu

Klub Giardini 2 odlučio je na svoj način živjeti uz mjere donesene usred novog buktanja Covida 19 i, umjesto povlačenja u virtualni svijet, otvaraju ljetnu literarnu pozornicu na terasi Caffe bara Dvojka.
Prvi događaj najavljen je u utorak, 21. srpnja 2020. godine u 21 sat u čast Pulskog filmskog festivala, koji će se održati u rujnu, a najavljeno je predstavljanje poezije Piera Paola Pasolinija. O knjizi će govoriti Valter Milovan, jedan od priređivača i prevoditelja Pasolinijevih izabranih pjesama. Razgovor će voditi Magdalena Vodopija, a stihove kazivati poznata glumica, dobitnica Zlatne Arene, Dijana Vidušin.
Do početka kolovoza na novoj literarnoj pozornici promovirat će još dvije knjige iz nove Frakturine biblioteke feminističkih autorica: One stvariJasne Jasne Žmak i zbirku eseja Tinejdžerke i drugi monstrumiLane Pukanić.

Planirano je i predstavljanje radova polaznika prve klupske radionice Pop Poet s njihovim voditeljima Monikom Herceg i Marinom Morosinom te premijerno, nova knjiga Nenada Marijanovića Dr. Frica: Topnički dnevnici: PUNK (Pula nakon korone).

„Dvojka“, prvi pulski book-caffè, s malom ali odabranom bibliotekom, nalazi se nadomak Kluba – knjižarare Giardini 2. Osnovali su je Ivana Burić i njen suprug, proslavljeni pulski vaterpolist Damir Burić. Ljetna pozornica događat će se u tjednom ritmu sve do kraja rujna, sa željom da postane nezaobilazno susretište pulskih ljubitelja knjige.