Novosti

17/07/2020

Održana 20. sjednica Savjeta mladih Grada Pule

Savjeta mladih Grada Pule jučer je u Komunalnoj palači održao 20. Sjednicu u zadnjoj godini svog trogodišnjeg mandata. Uz članove Savjeta mladih Grada Pule, na sjednici je bila prisutna i Lena Radunić iz Upravnog odjela za kulturu.

Sjednicu je vodio zamjenik predsjednice Denis Prenkaj, a na dnevnom je redu bilo 6 točaka. Na samom je početku usvojen zapisnik s 19. sjednice Savjeta mladih Grada Pule koja je zbog situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa održana online.

Član Savjeta mladih Grada Pule Paolo Pelesk prisutne je članove informirao o online radionici „Europske građanske inicijative“ na kojoj je prisustvovao krajem lipnja. Radionicu su održali stručnjaci Europske komisije kako bi približili temu Europske građanske inicijative i participativne demokracije savjetima mladih s područja Istarske županije.

Savjet mladih Grada Pule uskoro kreće s online kampanjama, ali i ostalim aktivnostima čija je svrha povećanje vidljivosti Savjeta, zbog natječaja za novi saziv koji se raspisuje krajem ove godine. Na sjednici su članovi raspravljali o tome kako povećati vidljivost natječaja i osigurati što veći broj prijava i što heterogeniju skupinu mladih koji će zajedno raditi na poboljšanju kvalitete života mladih u Puli.

Do kraja godine Savjet mladih Grada Pule podržat će završnu konferenciju projekta SOS (socijaliziraj – osvijesti – samozaposli) čiji je cilj smanjenje stope nezaposlenosti i socijalne isključenosti radeći na konkurentnosti mladih na tržištu rada, rješavajući probleme nedovoljnog razvoja socijalnih i organizacijskih vještina te drugih kompetencija. Uz završnicu SOS projekta, te uz podršku u promociji istraživanja koje provodi studij Znanosti o moru, pokrenuta je inicijativa za okupljanjem predstavnika savjeta mladih iz Istarske županije radi prezentacija primjera dobre prakse, o čemu će više riječi biti u narednom periodu.