Novosti

11/08/2020

Zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci posjetila izložbu kojom su otvoreni 12. Dana stvaralaštva

Nakon što su u petak, 7. kolovoza 2020. godine u organizaciji Udruge Art studio online otvoreni 12. Dani stvaralaštva zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci posjetila je izložbu „Savršenstvo mora“ otvorenu u prostorima Europskog centra za mir i razvoj UN-a u Puli, iza Augustovog hrama.

„I ova izložba pokazala je kako je priroda zaista neiscrpna inspiracija velikim i malim umjetnicima te da ljudi pronalaze motive za svoja djela u toj spontanoj ljepoti koja se nalazi oko nas. Prilika je ovo da čestitam sudionicima radionica i Udruzi Art studio koja je pronašla način da izloži i pokaže našim sugrađanima sve ono što su u radionicama radili“, rekla je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci.

 Predsjednik Art studija Igor Fabris pojasnio je kako su se prilagodili novonastalim okolnostima s koronavirusom te su manifestaciju otvorili virtualno.

„Hvala što ste posjetili izložbu „Savršenstvo mora“ kojom smo online otvorili 12. Dane stvaralaštva jer pogledati ove keramičke radove uživo sasvim je drugi doživljaj“, rekao je predsjednik Udruge Art studio i začetnik manifestacije Dani stvaralaštva Igor Fabris.

Uz poštivanje epidemioloških mjera (nošenje maski, fizička distanca i dezinfekcija ruku), izložba „Savršenstvo mora“ u prostoru ECPD-a UN-a u Puli (Flaciusova 18) otvorena je radnim danima do 21. kolovoza 2020. godine u vremenu od 19 do 21 sat.

Čitava manifestacija se, zbog novonastalih okolnosti, održava u smanjenom obimu, a 25. kolovoza u prostoru Srpskog kulturnog centra u Istri zatvorit će je izložba keramike znakovitog naziva „Za sve je kriv Gaudi“.

Pokrovitelji manifestacije su Grad Pula i Općina Medulin.