Novosti

24/08/2020

Promocija knjige „Virus in fabula“ na ljetnoj literarnoj pozornici Kluba-knjižare Giardini 2

Radišna ekipa Kluba-knjižare Giardini 2 i dalje neumorno sprema književne promocije na ljetnoj literarnoj pozornici.

Večeras, 24. kolovozau 21 satterasa caffe bara „Dvojka“ ugostit će svestranog znanstvenika i autora Lea Rafolta koji će govoriti o svojoj novoj knjizi Virus in fabula.

U knjizi Virus in fabula Leo Rafolt iz različitih rakursa promatra situaciju nastalu oko koronavirusa.

Leo Rafolt je teatrolog i teoretičar što svakako mnogo govori o njegovim širokim interesima. Za svoja postignuća nagrađen je 2008. godine Državnom nagradom za znanost, 2009. Godišnjom nagradom Filozofskog fakulteta u Zagrebu i Nagradom „Judita“. Usavršavao se na brojnim europskim i azijskim sveučilištima, a od 2017. voditelj je Centra za interdisciplinarna istraživanja u umjetnosti i znanosti te suradnik Znanstveno-istraživačkog centra za postjugoslavenske prostore u Varšavi. Autor je sedam znanstvenih knjiga, priređivač jedne antologije, dvije autorske knjige, dva zbornika i jednog dvotomnog leksikona. Područje njegova interesa su izvedbeni studij, transkulturalizam, somatski studiji, nove dramaturgije, neuroznanost i izvedba.

Promociju će voditi Nevena Trgovčić. Knjigu Virus in fabula izdao je nakladnik MeandarMedia, a na promociji bit će dostupna uz značajan popust.