Novosti

11/09/2020

Na Trgu kralja Tomislava uspješno započeo program „Kino u kvartu“

Projekcijom animiranog filma Gospodin Link: u potrazi za skrivenim gradom  u četvrtak, 10. rujna 2020. godine na Trgu kralja Tomislava u pulskome naselju Veruda započeo je novi program pod nazivom „Kino u kvartu“ Javne ustanove Pula Film Festival prvenstveno namijenjen djeci. Na prvoj projekciji na Trgu kralja Tomislava naši najmlađi sugrađani popunili su svih 80 stolica raspoređenih prema epidemiološkim preporukama, a tražilo se i mjesto više.

Program „Kino u kvartu“ održava se do 3. listopada svaki četvrtak, petak i subotu, a predstavit će se 12 filmova za djecu i obitelji s ciljem približavanja filma publici u njihovom svakodnevnom okruženju: na dječjim igralištima, trgovima i u parkovima.

Prikazivat će se animirani i igrani dugometražni filmovi koji su tijekom proteklih godina polučili sjajne rezultate te oduševili publiku i kritiku, a koji se bave raznim temama na djeci zabavan i zanimljiv način.

Od ukupno 12 filmova, 7 animiranih je sinkronizirano, dok je preostalih pet igranih s hrvatskim titlovima. Svi su filmovi imali veliki uspjeh u kinima i na festivalima proteklih godina i radi se o lepezi različitih naslova iz različitih zemalja.

Iduća projekcija predviđena je 11. rujna u 20.30sati na igralištu kod Stande u Šijanigdje se prikazuje animirano – igrana komedija Medvjedić Paddington 2u 20.30 sati.

U subotu, 12. rujna u 20.30 sati na igralištu kod Prilaza Monte Cappelletta na Vidikovcuuslijedit će je animirana pustolovina Gordon i Paddy.

U slučaju kiše projekcije se odgađaju, a sve informacije mogu se pronaći na web i Facebook stranici Kina Valli.

Pokrovitelji programa su Grad Pula i Turistička zajednica Grada Pule.