Novosti

17/09/2020

Potpisivanje Deklaracije o dobroj energiji

U petak, 18. rujna 2020. godine u prostorijama pulske Komunalne palače,(Forum 1) u 12,00 sati održat će se svečanost potpisivanja Deklaracije o dobroj energiji.

Deklaraciju će u ime Grada Pule potpisati gradonačelnik Boris Miletić, a u ime Zelene energetske zadruge predsjednik Zoran Kordić.

Grad Pula domaćin je prve nacionalne turneje pod nazivom “Dobra energija” kojoj je cilj pružiti podršku gradovima i njihovim građanima u realizaciji projekata korištenja obnovljivih izvora energije. Turneju organizira Zelena energetska zadruga u suradnji s predstavnicima grada, a tom prilikom bit će potpisana i Deklaracija o dobroj energiji kojom će Grad Pula postati jedan od pionira energetske tranzicije i borbe protiv klimatskih promjena.

Turneja Dobra energija krenula je 7. rujna iz Varaždina, nakon čega su uslijedili Vrbovec, Karlovac, Velika Gorica, Križevci, Jastrebarsko, Poreč, Pazin, Rovinj te će završiti u Puli. U svakom gradu predviđen je dio programa za savjetovanje predstavnika grada i ključnih gradskih dionika te dio programa predviđen za savjetovanje građana, a sve s ciljem što većeg broja sunčanih elektrana na hrvatskim krovovima.

Turneja Dobra energija održava se u sklopu projekata Akcelerator za gradove i 1.000 sunčanih krovova financiranih od strane EIT Climate KIC-a, projekta AgroBioHeat financiranog iz EU programa Obzor 2020 te Programa Ruralnog razvoja sufinanciranog sredstvima Europske unije.